pakkanen.jpg

LUNTA tuli keskiviikkoa vasten varmaan koko yön. Ainakin kun aamulla lähdin jalkahoitajlle niin osa pyöräteistä oli vielä auraamatta, ja niillä oli lunta puolisääreen. Olihan siinä tarpomista. Onneksi osa sentään oli jo ehdity aurata niin ettei koko matkaa tarvinnut hangessa kahlata. Kävin ensin siellä kirjapainossa, kun päätin ettei ole mitään mieltä lähteä takaisinpäin tallustamaan, ja jatkoin kirjapainosta jalkahoitajalle. Tunti siellä aina hurahtaa mutta kyllä sen jälkeen tuntuu jaloissa mukavalta. En sitten viitsinyt sieltä enää lähteä kotiin, kun siellä en olisi ehtinyt olla kuin puolisen tuntia kun olisi pitänyt lähteä töihin. Menin siis hieman etuajassa työpaikalle.

TYÖPAIKALLA ensi töikseni sain kuulla että sopimustani jatketaan ainakin aluksi helmikuun ensimmäisen viikon loppuun asti, ja jutellaan jatkosta sitten lisää. Ja sopimus jatkuu ilman katkoja, eli ei tule turhia lomapäiviäkään siihen väliin. Kyllä se mulle kelpaa.

KESKIVIIKKOILTANA pakkanen oli kirinytkin jo melkein 15 asteeseen, aamulla ei ollut kuin kymmenkunta astetta.

TÄNÄ aamuna olikin sitten jo 18 pakkasastetta, eli ihan talvista. Päivällä kyllä näkyi aurinkokin pitkästä aikaa. Onneksi sitä ehti ihastella ennenkuin piti mennä töihin. Illalla kotiin lähtiessä oli jo yli -20 astetta, joten ei ainakaan helteestä tarvinnut kärsiä. Perjantai ja koko viikonloppu pakkanen pysyttelee ennusteen mukaan lähempänä -15 astetta, kunnes maanantaina alkaa taas lauhtumaan alle kymmenen pakkasasteen.

TÄNÄ iltana ei tarvitsekaan katsella elokuvia eikä sarjoja kun huomenna mennään aamuvuoroon. Vaihtuu viikon viimeisenä työpäivinä vuoro, ja ensi viikollakin näytti olevan vaihto illasta suoraan aamuun. Eli pikapuoliin kirjan kanssa peiton alle ja sitten Nukku-Matin maille. ■