onnib.jpg

Tänään sallin itseni nukkua pidempään, kello herätti vasta 11 aikaan. Unta tuli ruhtinaalliset 11 tuntia. Aina silloin tällöin on pakko nukkua enemmän että jaksaa taas viikolla. Eikä tänään ollut kiire minnekään, niin en edes ajatellut herääväni kovin varhain.

Lämpömittari näytti taas melkein 25 pakkasastetta, mutta päätin olla urhea ja siirtyä ulos. Vajaan tunnin lenkki iltapäivällä melko reipasta tahtia, eikä edes kaupassa tarvinnut käydä, kun pitää jättää taas jääkaappi kokolailla tyhjäksi reissun ajaksi. Pälkähti nimittäin päähäni että jatkaisinkin Tampereella oloa ainakin yhdellä yöllä, mikäli hotellista löytyy huone tai saman huoneen jatkovaraaminen onnistuu. Tosin eipä ole estettä sillekään että vaihtaisi yhdeksi yöksi toiseen hotelliin. Perillähän tuo selviää.

Iltapäivällä Facebookissa käydessäni eräs tuttu laittoi viestiä, että vieläkö EPS-tiedostojen tulostaminen onnistuu? Hän kun oli tehnyt työnsä FreeHandilla ja tallentanut EPS:iksi. Kerroin että onnistuuhan se, useammallakin ohjelmalla EPS-tiedostot voi avata. Itsellä on kyllä (vieläkin!) FreeHandin viimeinen versio koneella, joten saatoin avata siellä suoraan ja muokata sitä hieman. Halusi 20 tulostetta siitä ja kuulemma ihan tavallinen kopiopaperikin kelpaisi. Lupasin tulostaa ja kerroin mitä maksaa. Hinta oli kuulemma OK. Nyt on tulosteet jo valmiina, mutta toimituksen lupasin vasta kun palaan Tampereelta. Sekin sopi, koska niillä ei totaalista kiirettä ollut.

Jääkaapista löytyi kypsiä perunoita ja puolikas lenkki, ja sipuliakin oli, niin pyöräytin pyttipannun ihan alusta alkaen. Eivätpähän jääneet pilaantumaan. Nyt on vain aamupala jääkaapissa joten sinne ei jää muuta kuin lähdevettä. Pakastimessa on sitten kotiinpaluuta varten sapuskaa, tosin jotain pientä pitää kuitenkin kaupasta hakea kotimatkalla.

Pakkaamisenkin aloitin jo, aamulla ei tarvitse muuta kuin ottaa kylppäristä mukaan toilettitarvikkeet niin siinäpä on kaikki. Ajattelin selvitä pelkän repun kanssa tällä reissulla, tyhjennän sen huoneeseen niin voi ottaa sen mukaan kun kaupungilla liikkuu. Saapa nähdä kuinka kylmää siellä sitten on. Sääennuste on kyllä luvannut lauhtuvaa maanantain jälkeen. Mullahan menee maanantaista kuitenkin useampi tunti matkustaessa joten saa olla lämpimässä.

Koko ensi viikon olen kalenteriin lomaksi merkinnyt, ja joillekin kertonutkin että en ole kovin hyvin tavoitettavissa tulevan viikon aikana. Kyllä mä sähköposteja vilkuilen, ja tarvittaessa vastaan lyhyesti. Tämä on nyt kuitenkin irtiotto, kun seuraavasta breikistä ei vielä ole suunnitelmia, meneekö pitkälle kevääseen vai peräti kesään asti. Tosin aina silloin tällöin tulee lähdettyä reissuun ex tempore jos työt sen sallii. Mutta lumien aikaan en niin kauheasti viitsi matkustella, mieluummin kesällä ja syksyllä.

Perjantai-iltapäivällä jouduin kummastelemaan sitä, kuinka avuttomia/avuttomiksi heittäytyviä jotkut osaavat joskus olla. Mulle tuli sähköpostissa tiedosto, jonka alatunnisteessa yksi ISO kirjain piti muuttaa pieneksi. Mietin että onko se oikeasti niin vaikeaa, vai laiskuutta. Eiköhän siinä sähköpostin lähettämisessä kulunut enemmän aikaa kuin sen alatunnisteen avaamisessa ja kirjaimen koon vaihdossa... Vaihdoin pieneksi ja laitoin tiedoston takaisin. Sinnekin pitäisi laskua laittaa, mutta pitää keskustella lopullisesta hinnasta kunhan olen taas sorvin ääressä.

Ulkona on edelleen -25 pakkasta eli aamusella saa laittaa lämpimästi päälle. Joutuu kuitenkin jonkin aikaa kyytiä odottamaan. Mutta mukavahan se on reissuun lähteä. Ja se on pakko lähteä että voi tulla takaisin.

Saattaapa tulla taas viikon hiljaisuus. ■