typewriter.jpg

Olipa taas lämmin päivä. Eilisestä viisastuneena etsin päivällä varjoisan paikan, jossa istua katselemassa maailman menoa, juoda kuppi kahvia ja syödä jäätelö.

Aamupäivällä piti kasata kolmisivuinen esite, mutta kun aineisto oli valmiina niin helppoahan se oli. Juuri hetkeä aiemmin olin silmäillyt erään verkkojulkaisun, jonka ilmeestä poimin osia mainokseen. Värimaailma tietysti muuttui, enkä mä kopioinut 1:1 vaan poimin vain muutaman elementin. Kun sain sen valmiiksi ja eteenpäin, ei mennyt hetki kun tuli sähköposti "uskallanko pyytää vielä..." No ei siinä ollut kuin yksi sivu tehtäväksi, ja kun liittyi edellisen mainoksen aihepiiriin, niin oli helppo jatkaa samalla ilmeellä. Kelpasi sekin.

Iltapäivällä tuli sitten opukseen korjauksia. Uusia kuvai, ja tällä kertaa vain viisi sivua pitkä lista korjauksista. Tuli sen verran myöhään, että tulostin vain korjauslistan. Valtaosa oli uusien kuvien sijoituksesta ja vanhojen kuvien uudelleen asemoinnista. Sitten tulikin melkoinen ajatus: nyt juttujen lopussa tarvittaessa oleva tyhjä sivu pitäisi poistaa (uusi tarina alkaa nykyisin aina oikealta) ja tarinat alkaisivat joko vasemmalta tai oikealta.

Eihän siinä muuten mitään, mutta kun vasemman sivun marginaalit eivät nykyisellään tue tarinan aloittamista tältä sivulta. Pitäisi tehdä ihan uusi vasen sivupohja pelkästään niitä vasempia sivuja varten joilta tarina alkaisi, ja muutoin vasemmat sivut olisivat entisensä. Ongelmana nyt on vain se, että näiden sivujen ulkoasu eroaisi melkoisesti muista vasemmista sivuista, tekstin leveys olisi huomattavasti kapeampi kuin muilla sivuilla.

Tekaisin äkkiä mallin, jossa tämä ongelma konkretisoituu, jotta pääsevät näkemään miltä se aukeama oikein näyttäisi. Tietysti jos tilaaja on sitä mieltä että näin tehdään, niin sitten tehdään, mutta ei se visuaalisesti ole kovin miellyttävää katsottavaa. Itseäni ainakin häiritsisi että uuden tarinan aloitusivujen tekstipalstan leveys vaihtelisi sen mukaan, onko se vasen vai oikea sivu. Tietysti oikeankin aloitussivun voisi muuttaa vastaamaan vasemman määrittelyitä, mutta odotellaan nyt mihin tulokseen tulevat.


Kun eilinen elokuva oli melkoista k*kkaa, pitää tänään hieman tarkemmin katsoa että mitä katsoo. ■