vasy.jpg

TIISTAINA oli samanlainen aurinkopäivä kuin maanantainakin, aurinko lämmitti sen verran että lämpömittari jaksoi kivuta plussan puolelle. Alkaa tässä pikkuhiljaa uskoa että lumet saattavat jopa sulaa pois. Viimeistelin sen sähköisen pääsiäiskortin ja laiotin aineistot palvelimelle linkkiä lukuunottamatta, sillä kortti tulisi julkiseksi vasta keskiviikkona. Eikä ole vaikea arvata että parit kahvit piti taas auringonpaisteessa käydä juomassa.

AINAKAAN tänään ei vielä kuulunut rollup-asiasta mitään. Harmittaa kun en muistanut kysyä uudelleen sitä firman nimeä jonka mainoksia oli kuulemma katsellut. Sieltä saa suunnittelun tuntiveloituksella (ainakin eräässä paikassa minuuttihinnoittelu käytetyn ajan mukaan) jos tilaajalla on toimittaa painokelpoiset logot ja kuvat. Ja sekin että onko siellä graafisissa ohjeissa ilmotettua fonttia käytössä. Ymmärsin niin että tilaajalla ei edes ollut graafista ohjeistusta, ellei se sitten ole putiikin johtajan koneella. Tuleehan sieltä sähköinen vedos katsottavaksi ja jos korjattavaa on niin ne tehdään minuuttihintalaskuri jatkaa raksuttamista. Mulla on tälläisissä pienissä töissä könttäsumma, varsinkin kun tähänkin on olemassa valmis pohja johon se tarvittaessa tehdä. Katsotaan nyt oliko mun 1½ -kertainen hintani heidän mielestään liian korkea, mutta kovin montaa muutosta ei tarvitse siellä firmassakaan tehdä kun suunnittelu maksaa jo saman verran kuin mullakin.

TIISTAI-ILTANA taas pari jaksoa Murdochia, niin että  saan niitä alkupään jaksoja katsotuksi.

TÄNÄ aamuna taivas olikin yllättäen harmaana. Puolenpäivän jälkeen aurinko alkoi varoivaisesti kurkkia pilvien lomasta mutta ei samaan malliin kuin parina edellisenä päivänä. Julkaisin sen pääsiäiskortin aamupäivällä niin on sekin nyt nähtävillä. Aloin hahmotella sitä kutsua vaikka tekstejä ei juurikaan ollut (tulivat iltapäivällä). Tämän kanssa meneekin niin että teen sellaisen joka mielestäni on edustava ja juhlava ja toimitan sen painoon ilman kummempia tarkastuksia sillä kutsun tilannut henkilö jää kahden viikon lomalle ja se kutsu pitää sinä aikana saada jo painosta. Täytyy ensi viikolla käväistä siellä kirjapainossa ja katsastaa sopiva paperi sille, kun mustan pitää olla siinä oikeasti mustaa. Heti kun tilaaja palaa lomaltaan lähtevät kutsut eteenpäin. 

ILLALLA oli kokous ja kokous. Ensimmäinen kokous meni läpi reilussa tunnissa, joten siinä ehti olla jopa reilut parisenkymmentä minuuttia aikaa ennenkuin seuraava alkoi. Se olikin sitten hieman pidempi, muutama asiakohta olis sellainen jotka oli läpikäyty parissa aiemmassa kokouksessa mutta nyt ne vasta saatiin pakettiin. Kotona olin puoli yhdeksän illalla, eli ihan riittävästi tuli päivälle pituutta.

HUOMENNA aamupäivällä mini-pääsiäisen viettöön, sillä palaan jo perjantaina iltapäivän puolella. Lauantaille on kalenteriin merkitty pyykkäystä ja kämpän siivous. Sittenhän siihen jääkin pari päivää ihan olla ja öllötellä, voisi vaikka katsoa jokusen elokuvankin. Ja toivoa että aurinko hellisi niin voisi tehdä pari pidempää kävelylenkkiä. Tänään vielä pari jaksoa Murdochista, pitää laittaa kahvia niin pysyy hereillä sen aikaa. ■