torro.jpg

Aamulla heräsin kuuden aikaan kun se vajakki naapuri alkoi taas metelöimään. Hiljeni ihme kyllä aika äkkiä joten sain jatkaa uniani. Puolen päivän aikaan lähdin käymään Lidlillä, ja sinne mennessä huomasin että en kyllä grillaamaan lähde, on turhan kuuma siihen (+20 °C) ja siellä niemen nokassa ei ole edes kunnon varjopaikkaa. Ostin kuitenkin ruhtinaalliset 6 olutta, sillä mulla on toinenkin paikka jos voi grillata tai istua ihan muuten vaan. Matka sinne on melkein yhtä pitkä kuin nimen nokkaankin, joten päätin menen istuksimaan sinne koivun varjoon. Sinne päästäkseen pitää kulkea pienen suolämpäreen läpi, mutta sinne pääsee pitkospuita pitkin, joten ainakaan kovin pahasti ei jalat kastu.

Kotipihaan tullessa talon yhteisestä kukkapenkistä huolehtivat vanhemmat rouvat olivat taas puuhastelemassa penkin parissa. Tervehtivät ja pitihän siihen sitten muutama sana jäädä vaihtamaan. Toivoivat kovasti että penkin toiseen päähän saisi jotakin lankkua tai jotain, ettei multa seuraavilla vesisateilla taas valu pitkin rinnettä. Kerroin että mulla on tiedossa ihan melkein pihapiirissä tavaraa josta sinne esteen voisi laittaa. Lupasin että alkuviikolla sen siihen tekaisen.

Tyhjensin ostokset jääkaappiin ja pakkasin oluet kassiin ja lähdin sinne kakkospaikalle. Pitkospuut olivat paikallaan, ja siellä on iso litteä kivi jolla istua varjossa. Otin mä toki istuinalustankin mukaan ettei ihan kovalla kivellä tarvinnut istua. Mukava siellä oli kaikessa rauhassa viettää aikaa: linnut lauloivat, sorsat uiskentelivat lammessa eikä itikatkaan vaivanneet, eikä kukaan tullut edes häiritsemään. Kaikessa rauhassa sai miettiä asioita ja sitten tyhjentää päänsä. Olla vaan ja nauttia. Pari tuntia istuin siellä, ja sitten piti lähteä kotia päin jotakin syötävää laittamaan.

Illalla katselin B-luokan elokuvan Foxilta, onhan niitä ihan mukava katsoa, kun niitä ei niin vakavasti otettaviksi ole tehty. Leffan jälkeen kävin vielä katsastamassa onko kukkapenkkiin ajattelemani materiaali paikoillaan. Siellähän se oli. Ajattelin että aamulla kuuden aikaan käyn sahaamassa ne, kun ei vielä ole kuuma. Aloitetaan työpäivä vaihteeksi tällä tavalla. Ei siinä kauaa mene kun ne katkaisen. Pitää roudata samalla ne pätkät valmiiksi lähemmäs kukkapenkkiä, ettei kukaan niitä jonnekin muualle vie tai heitä roskiin.

Jossakin vaiheessa päivää pitää käydä Clas Ohlssonilla ostamassa pari puista harjan vartta, saan niistä tarvittavat ankkurointikepit. Jos vaikka illalla laittaisi paikoilleen, varsinkin kun on "penkkirouvien" kanssa ollut puhetta että siihen tuotaisiin uutta multaa. Olisi sitten tuo juttu tehtynä.

Kiva oisi saada huomenna siihen opukseen ne korjaukset mutta nyt ei voi muuta kuin odottaa. Ja tehdä muita hommia sillä aikaa. ■