vuod.jpg

VIIME yönä oli tullut lunta ihan kunnolla. Pienemmillä kaduilla ja pyöräteillä sain talsia nilkan yli ulottuvassa lumessa. Lähdin puolenpäivän aikaan sekä ulkoilemaan, viemään puolison syntymäpäivälahjaa ja käymään kaupassa. Kun lähtiessä ei satanut niin päätin mennä jalan. En kylläkään koko matkaa kun sitä on suuntaansa kahdeksan kilometriä ja sellaista matkaa ei nyt huvittanut tarpoa välillä hangessa ja välillä auratulla pyörätiellä.

PITI kuitenkin muuttaa suunnitelmia kun alkoi pyryttää siihen malliin että hyvä eteensä näki. Ensimmäiselle mahdolliselle bussipysäkille autoa odottamaan ja sillä loppumatka. Olihan sielläkin vielä sellainen viiden minuutin kävely, ja siinä vaiheessa sade oli melkein räntää. Lahjakassi postilaatikkoon ja tekstari että katsoo sinne kun tulee töistä. Piti viedä lahja tällä tavalla kun työt estävät varsinaisen juhlapäivän aikana muistamisen (muuten kuin onnittelemalla). Takaisin pysäkille ja sade oli taas lunta.Bussilla koko matka kaupalle asti. Huomenna kun on iltavuoro niin ostin valmiiksi eväät tiistaillekin ja samalla kaikkea muuta mitä saattaa tarvita parina seuraavana päivänä. Ei tarvitse miettiä kaupassa käyntiä kun pääsee töistä vaan voi ajella bussilla suoraan melkein kotiovelle asti.

TÄNÄÄN piti tehdä uusia tunnuksia eräälle asiakkaalle ja poista samalla muutama vanhentunut tunnus. Myös erästä Facebook-sivua piti päivittää ja eräs nettisivukin sai päivityksen. Oli nyt aikaa kun ei tuolla ulkona oikein viihtynyt. Jos mä olisin jääkarhu niin ehkä sitten...

HUOMISEN suunnitelmat ovat vielä auki. Käynkö mä ensin kirjapainossa ja jatkan sieltä jalkahoitajalle vai toisin päin? Ensimmäistä vaihtoehtoa puoltaa se että ettei tarvitsisi lähteä enää takaisinpäin, vaan voisin käydä vaikka kahvilla jossakin ja mennä töihin hieman etuajassa. Ja jos hyvin sattuu niin voitaisiin keskustella jatkosta ennen työvuoron alkua.

LUNTA tulee edelleen hissukseen, ja lämpömittari on hädin tuskin nollan alapuolella. Maanantaiamauna oli reilut 10 pakkasastetta ja illalla enää muutama aste ja siitäkin se vielä lauhtui. Melkoista ramppausta on noiden lämpötilojen kanssa. Pysyisi nyt parissa pakkasasteessa maaliskuun alkuun ja sitten saisi alkaakin lämmitä.

TÄLLE illalle vielä kahvit ja vähän Netflixiä ja sitten unten maille. ■