vuo.jpg

ARKEEN on taas päästy.Kaveri tuli perjantaina ja toi tullessaan olutsalkun ja viskipullon. Mä heitin kyljykset kermaan uimaan ja sitä kautta uuniin, niin että on jotakin syötävääkin illan mittaan, ettei mene pelkästään mallaksen maisteluun. Vuokrattiin elokuva ja sihautettiin ensimmäiset auki. Leffan jälkeen tyydytiin laittamaan musakkia taustalle niin pystyttiin juttelemaan. Syötiin ja jatkettiin juttelua ja sihauteltiin. Yöllä laitoin kahvit tippumaan, kun ei kumpaakaan väsyttänyt ja jotakin muutakin oli hyvä juoda. Loppujen lopuksi aamulla viiden aikaan oli olut koko lailla loppu eikä viskiäkään enää paljon ollut. Onneksi se oli pikkupullo. Todettiin että oli mukava jutella pitkästä aikaa pidemmän kaavan mukaan, monenlaista tuli käsiteltyä illan ja yön aikana. Saatoin kaverin bussipysäkille 50 metrin päähän ja sitten olikin aika mennä peiton alle. Lauantai meni valtaosin nukkuessa, sen verran ajoissa heräsin että lähikauppaan ehdin.

SUNNUNTAINA pääsin sen aamupäivän puolella ylös.Ei mulla krapulaa ollut, mutta tällä iällä tuollaiset juomingit väsyttää vasta ylihuomenna. Väsymyksestä huolimatta ulos pikku happihyppelylle. Kelpasihan siellä olla kun pakkasta ei ollut kuin sen verran, että elohopea juuri ja juuri oli nollaviivan alapuolella. Illalla teki mieli vuokrata elokuva, mutta väsytti kuitenkin sen verran että seikkailin vain tv-kanavilla ja menin ajoissa nukkumaan.

TÄNÄÄN tuli sitten siihen kahden kirjan settiin ensimmäiseen loputkin tekstit, laittelin ne paikoilleen ja tekaisin PDF:t. Tsekkasin (tapani mukaan) tiedostot ennenkuin laitoin eteenpäin nähtäväksi, ja onneksi. Oli nimittäin jäänyt selkämykseen aiemman julkaisun nimi. Mä kun käytän tuota yhtä pohjaa, ja nyt ei tarviinut kuin laittaa takakanteen tekstiä, niin jäi selkä tarkastamatta. Tämä kansi kun valmistui osa kerrallaan, ja jostakin syystä en ollutkaan muuttanut selän tekstiä etukannen teon yhteydessä. Myös viimeisimmän kirjan tekijä soitteli aamusella, kantta pitäisi vielä hiukan korjata, tai oikeastaan lisätä vielä yksi sana siihen. Lupasin että järjestyy jos paino ei vielä ole aloittanut kansien ajamista. Soittelin sinne, ja saatiin vaihdettua uusi kansi.

JOULUNVIETTOKIN ratkesi tänään. Perinteinen joululounas on, mutta vasta Tapaninpäivänä. Siihen onkin helppo lopettaa joulunvietto. Jota mä tosin en sen kummemmin vietä. En kuitenkaan ilkeä jäädä pois tuolta lounaalta, kun tiedän millaisen työmäärän hän näkee sen vuoksi. Ja kun siellä ei tarvitse koko joulua viettää, niin kyllä tuon käynnin kerran vuodessa voi tehdä. ■