vd.jpg

EILEN töihin mennessä olin muutaman kymmenen metrin päässä työpaikasta kun alkoi tihuuttamaan. Pääsin onneksi kuivana työpaikalle. Iltapäivä ja alkuilta olivat melko rauhallisia mutta ennen sulkemisaikaa kiirettä riitti. Kotimatkalla tuli muutama sadekuuro, mutta onneksi oli aina sellaisessa kohdassa että pystyin hakeutumaan suojaan sateen alkaessa niin että ei tarvinnut sateessa kulkea. Kotiinpäästyä tuli vettä jonkin aikaa enemmänkin. Eilisiltana ei paljoa tarvinnut miettiä telkkarin katselemista, kun piti selviytyä ajoissa nukkumaan.

TÄNÄ aamuna aurinko paistoi kun lähdin töihin kävelemään. Lämmintä oli vain +12 astetta mutta silti ei vielä syksyn kirpeytttä ilmassa ollut. Töissä saikin sitten mennä ihan koko ajan. Kiirettä piti sulkemisaikaan asti, ja hieman venähti päivä pidemmäksi kun pääsin kassojen laskentaan ja muihin sulkemisrutiineihin vasta kun sain ovet lukkoon. Viimeiset asiakkaat tunkivat sisään vielä viisi minuuttia ennen sulkemisaikaa mutta sen jälkeen kävin laittamassa ovet lukkoon niin ettei enempää päässyt tulemaan.

AURINKO paisteli ihan kunnolla kun lähdin kotiinpäin kävelemään ja pähkäilin kävisinkö kaupassa heti vai vasta myöhemmin. Kun olin ehtinyt keskustaan asti ja pysäkin kohdalle niin sattui bussi tulemaan joten päätin tulla loppumatkan bussin kyydissä. Kotona keittelin kahvit ja istuin puolisen tuntia nojatuolissa jalkoja lepuuttaen ennenkuin lähdin kauppaan. Oli pakko mennä sinne kun ei oikein ollut mitään mistä tekisi sapuskaa. Vaihtoehtoina olivat lähikauppa ja Lidl kauempana, ja hetken puntaroinnin jälkeen päätin suunnata kuitenkin Lidlille. Lähtiessä ei vielä ollut ajatustakaan mitä ruuaksi laittaisin mutta arvelin jotakin mieleen juolahtavan matkan aikana.

MATKALLA kauppaan törmäsin Kukkamummo I:een ja sovittiin että huomenna nähdään pihalla iltapäivällä ja tehdään se kakkoskukkapenkki samaan paikkaan missä ennenkin se oli. Kerroin myös että olen selvitellyt sitä tuleeko pihan rinteeseen uusia istutuksia vai saadaanko laittaa siihen mitä halutaan. Asiasta tietävä on lomalla ensi viikon puolelle joten se jäi vielä odottamaan.

LIDLILLE päästyäni oli ruokaideakin selvinnyt, päätin tekaista  riisi-kasvispataa. Riisiä nyt onneksi oli kotona mutta muut piti ostaa. Kaupasta palattuani hellan ääreen ja kokkaamaan, sillä kello alkoi olla kuitenkin jo lähempänä kuutta. Hiukan lorahti reilummin chiliä pannulle lihaa ruskistaessani ja sen kyllä huomasi syödessä. Ei se silti liian tulista ollut, polttelin vain aikansa syödessä (puolisolle olisi ollut ehkä hiukan liian tulista). Ja tietty mä tein sen verran ison satsin ettei pariin päivään tarvitse ruokaa laittaa, varsinkin kun alkuviikko menee taas iltavuoroissa.

TÄNÄ iltana ei juuri muuta kuin muutama jakso Gothamia ja kunnon sumpit. Huomisaamuna ei ole kiirettä ylös joten nukun niin pitkään kuin nukuttaa (eli korkeintaan kymmeneen). Saanpahan kuitenkin huilattua ja kun huomenna ei tarvits edes kaupassa käydä niin ei juuri muita menoja olekaan kuin "treffit" Kukkamummon kanssa. 

ENSI viikolla mulla onkin vapaata torstaina, taitaa olla eka kerta kun mulla on torstai vapaapäivä. Yleensä se on ollut maanantai tai perjantai. Ja ensi viikon lauantaikin on töitä. Sitten taitaa mennä viikko tai pari ennenkuin lauantaivuoro sattuu kohdalle. Ja onhan asiassa sekin että nykyistä työsopimusta on jäljellä enää parisen  viikkoa ja ihminen joka osaa kertoa jatkosta tulee töihin vasta syyskuun alussa, eli saattaa olla että vasta viimeisellä viikolla selviää jatkuuko vaiko ei. Sitä odotellessa. ■