giphy.gif

SUNNUNTAINA jäikin elokuvan etsiminen kuitenkin väliin kun päätin palata sarjakuvan pariin. Sain siinä illan aikana kaksi sivua valmiiksi ja viimeiselle sivulle osan taustoista. Sitten olikin hyvä mennä peiton alle.

MAANANTAINA oli mukavaa lähteä aamulla liikkeelle kun oli pari astetta pakkasta eikä tarvinnut sohjossa kahlata. Pääsi kuivin jaloin perille asti. Päivällä piti käydä palauttamassa yksi myöhässä ollut kirja - kun koko itsenäisyyspäivän seudun olin reissussa niin en ehtinyt ajoissa palauttamaan. Ja kun pitihän se lukea loppuun. Sähköpostiin putkahti aineistoa yhteen kirjaan, tai oli siinä jo mukana osa toisenkin kirjan aineistosta mutta loppu tulee vasta vuoden vaihtumisen jälkeen. Eikä näillä niin kiirettä ole, painoon menevät kuitenkin vasta ensi vuonna. Edes viitsinyt vilkaista aineistoa, kun en sitä kuitenkaan saisi yhtäjaksoisesti tehtyä. Päivän agendaan kuului joulutervehdyksen muokkaus ja parin nettisivuston ja Facebook-sivun päivitys. Illalla jätin taas leffan etsimättä ja jatkoin sarjakuvan kimpussa. Melkoisesti siinä työtä muutamassakin ruudussa ennenkuin se on valmis. Illan päätteeksi kuitenkin sarjakuva valmistui kokonaisuudessaan, ja nyt on verkossa kaikki 14 sivua. Eli ihan lyhyttä tarinaa ei tällä kertaa tehty.  Sitten saattoi hyvillä mielin mennä peiton alle, kun tarina valmistui näinkin hyvissä ajoin ennen joulua.

TÄNÄ aamuna taivas oli tummanharmaa, melkeinpä mustanpuhuva enteillen saapuvaa lumimyräkkää. Aamulla pääsin kuitenkin vielä poutakelissä liikkumaan. Otin työn alle sen eilen tulleen aineiston, eli tulostin koko dokumentin PDF-tiedostoksi, niin että taittoa varten on helpompi ottaa siitä kuvat kuin niitä Wordistä leikepöydän kautta kierrättää ja säätää. Taittopohjakin löytyi tätä julkaisua varten, ja ensimmäinen tehtävä oli poistaa siitä kaikki vanha aineisto. Kun kyseessä on artikkelikirja niin en ole viitsinyt tehdä jokaiselle kirjoittajalle omaa masterpohjaa (parhaimmillaan 20) vaan ylä- ja alatunnisteet pitää muokata kullekin osiolle erikseen käsin. Helpompaa kuitenkin niin kuin vaihtaa mastersivua aina kolmen neljän sivun jälkeen.

ILTAPÄIVÄLLÄ tai iltapäivän lopulla piti kiertää kaupan kautta kotiin. Matkalla tulikin sitten märkiä jalkarättejä päin näköä. OLdMan muuten ehti jalkarättejäkin armeija-aikoinaan kokeilemaan mutta siirtyi kyllä villasukkiin ihan omine lupineen. Olihan sitä lunta ehtinyt jo tullakin sillä aikaa kun koneella istuin, ja vielä menee useampi tunti ennenkuin sadeaslue suvaitsee siirtyä pois.

HUOMENNA pitää käydä täydentämässä lääkevarastoa, sitten mennään kultaliikkeeseen ostamaan sormukset (eihän niistä olekaan puhuttu kuin puoli vuotta). Kun ei mitääån muuta oikein sellaista löytynyt mikä olisi tuntunut kivalta molemmista niin sormuksiin nyt sitten päädyttiin. Ja sitten pitää käydä ruokakaupassa kun tullaan tänne viettämään pari päivää yhdessä. Seuraavan kerran sitten tämän jälkeen nähdään jouluna. Uutena vuotena ei työvuorojen johdosta. Sovittiin jo että juhlistetaan uutta vuotta sitten helmikuussa kun ollaan lomalla. Ja työhommatkin saavat jäädä pariksi päiväksi. ■