ruska.jpg

OLIPA mukava herätä auringon paistaessa. Sitä ei viime aikona olekaan kovin usein tapahtunut. Mukavaa juoda aamukahvi katsella sinistä taivasta, ja sitä kuinka aurinko sai ruskan värit hehkumaan. Päiväohjelma oli tälläkin kertaa löysä: käynti Lidlillä ja kukkasipulit maahan. Shortsit jalkaan ja menoksi (lämpömittari näytti yli +20, mutta todellisuudessa oli joku 12-13 plussan puolella; hyvin aurinko vielä lämmittää). Kun kiirettä ei ollut, kiersin pienen mutkan kautta kauppaan. Siellä oli taas yllätys: appelsiinimehun hinta oli tipahtanut alle 50 sentin, piti ostaa pari purkkia aamujuomaa varten. Ehkä tulee viikolla haettua muutama lisää, niin ei tarvitse olla jatkuvasti ostamassa. Banaaneissa ei tällä kertaa ollut kunnolla ruskeita, joten piti tyytyä niihin ei-niin-ylikypsiin. Osuuskaupan hedelmätiskillä laittavat ylikypsät banaanit tiskin päähän, kun nillekin on ottajia. Huomenna siellä käymään.

KOTIIN tultua kukkasipulit mukaan ja pihalle kuoppaa kaivamaan. Tai siis nurmikkoon. On ollut jo monena vuotena tapana syksyllä laittaa aina jotain kukkasipuleita nurmikkoon. Aina eivät ole nousseet, liekö myyrät käyneet syömässä sipulit? Ensi kesänä olisi tarkoitus laajentaa tämän kesän kasvatuksia. Varmaankin kuunliljaa menemään rinnettä alas, ei kuitenkaan suoraan kukkapenkkiin, kun kuunlilja on melkoisen tehokas leviämisensä suhteen.

OMAT kotisivut kaipaavat päivitystä, mutta syystä tai toisesta intoa siihen hommaan ei vaan ole. Mulla on näkemys siitä miltä ne näyttäisivät ja osa materiaalistakin odottaa valmiina kiintolevyllä, mutta kun ei vaan innostu. Pitäisiköhän ne antaa toisen tehtäväksi? Ehkä ne silloin joskus valmistuisivat. Tai sitten jossakin vaiheessa on vaan pakko alkaa päivittämään niitä, ehkä se homma sitten vie mukanaan kun alkuun pääsee.

VIELÄ ei ole kuulunut kirjapalaverista mitään, mutta onhan tässä huominen ja tiistain aamupäivä aikaa. Tuossa olen katsellut kirjan kansiaihiota viikonlopun aikana, ja toisenlaistakin olen hieman ajatellut. Josko huomenissa huitaisisin mallin 2, helppo homma kun se perustuu jo olemassaolevaan aihioon. Ja jos saisi luvan astua toimituskunnan kokoukseen niin voisi esitellä kummatkin vaihtoehdot. Saattaisi olla helpompaa puhua kirjan (pää)toimittaja jomman kumman kannen kannalle, jos taustalla olisi muitakin kuin minä.

hunt.jpg

EILISILTANA katsoin lopultakin The Huntsman: Winter's War'n. Olihan se jo pitkään katseltavien listalla (ekalla kerralla tosin olisi maksanut lähes 20 euroa, että olisi voinut virtautettuna katsoa. Se kyllä olisi ollut sitten katseltavana koska tahansa, mutta tarvetta ei ollut).  Eihän tuo mikään mesteriteos ollut, mutta katsoihan sen illan päätteeksi. Telkkari kun ei oikeasti tarjonnut yhtään mitään. Tosin itse leffankin tarina kyllä on ehtinyt jo puoliksi unohtua....

TÄNÄÄN katselin Talentin. Ei vieläkään mitään sellaista joka olisi tehnyt vaikutuksen. Jälleen kerran oli pakollinen Michael Jackson -imitaatio, ja tottakai jatkoon. Niitä on kyllä tässä vuosien varrella jo nähty niin paljon että itse olisin jättänyt jatkopaikan antamatta. Oman humoristisen lisänsä kilpailuun kyllä kieltämättä toivat miestankotanssija ja kusiaispesässä istuja. Jatkoon eivät pääseet enkä mäkään olisi heitä päästänyt. Onneksi äijillä silti oli kanttia tulla estraadille :)

SIINÄ ja siinä että vieläkö katsoisi jonkun leffan vai menisikö jo punkkaan kirjan kanssa? ■