rainb.jpg

EILISAAMUNA olikin mukava aloittaa työt kun olin aluksi yksin. Ei siitä kassalta voinut mihinkään lähteä, Onneksi sittenreilun tunnin kuluttua tuli muitakin, niin pystyi palvelemaan asiakkaita muuallakin kuin kassalla. Töiden jälkeen piti tullakin keskustaan kun käytiin puolison kanssa juhlistamassa hääpäivää hieman jälkijättöisesti kakkukahveilla. Pihaan päästyä alkoi satamaan,ehdin juuri sateen alta pois. Aurinko paistoi ja vettä satoi, ja todella kirkas sateenkaarikin näkyi yhdessä vaiheessa.

TÄNÄÄN olikin aamuvuoro alkuperäisen iltavuoron sijasta. Onneksi työkaveri vaihtoi ihan mielellään. Töistä tulin tällä kertaa bussilla kun iltapäivän lopuksi oli se tiedotustilaisuus alkavasta piharemontista. Saatiin uudet, isommat ja selkeämmät kartat siitä mikä alue on remontin alla. Hieman aluksi hämäsi vieläkin se että kartta ei ollut aivan ajan tasalla, siinä mm. näkyi puita jotka on kaadettu jo vuosia sitten. Remonttialueen raja selvisi tästä paremmasta kartasta, ja ilmoittivat että kukkapenkkimme (ne isommat) eivät jää urakan alle. Kyllä oli helpottava uutinen! Toinen penkki talon toisessa päässä jää mutta onneksi siinä ei ole kuin yksi kuunliljajonka sieltä siirrän turvaan. Ja onhan siellä joku orvokkin nousemassa joten enköhän mä senkin siirrä talon toiselle puolelle. Samoin pitää torstaina tai perjantaina ottaa siihen penkkiin laitetut patinoituneet laudat talteen, kun teemme siihen uuden kukkapenkin mikäli se alue vielä jää nurmialueeksi.

TORSTAINA tai perjantaina pitää myös kylvää ne reilut 40 kukkasiemenpussia jotka mulla ovat tuolla odottamassa. En kylvänyt niitä tätä aiemmin kun ensin oli liian kylmää, ja tuli uutta lunta, tai satoi vettä, ja sitten piti vielä odottaa kukkapenkin kohtaloa. Nämä siementhän tulee sinne rinteeseen missä tulppaanit parasta aikaa kukkivar. Ja lisäksi vielä tulevien kahden vapaapäivän aikana pitää tehdä se pyöreä kukkapenkki johon keskelle tulee se pajuhäkkyrä, ja itse penkkiin hajuhernettä ihan reilulla kädellä. Kyllä nyt on hyvä olla kun tietää että työmme ei mennyt hukkaan.

MAANANTAIAAMUNA aloittavat heti alueen aitaamisella, nykyisen roskakatoksen purkamisella ja etupihan puiden kaatamisella. Tiedotustilaisuudessa saatiin urakan aikataulu, joten on jännä seurata kuinka hyvin siinä pysyvät. Onneksi voi lähteä siitä rakentamisesta syntyvää meteliä pakoon töihin. Varsinkin kun alkavat kaivaa talon päähän uutta sadevesiviemäröintiä. Saattaa olla että joutuvat louhimaan kalliota siltä osin joten meteliä takuuvarmasti syntyy.

NYT voi sukeltaa Netflixin seuraan toviksi ihan hyvillä mielin. ■