final.jpg

Aamu koitti harmaana mutta sateettomana. EIkä päivän mittaankaan jaksanut sataa, vasta nyt illalla alkoi taas sade. Mutta mitäs sitä valittamaan kun on seinät ympärillä ja katto pään päällä.

Aamupäivällä 10 aikaan tuli mainoksiin ensimmäinen osa puuttuvaa tietoa saatteella "iltapäivällä tule lisää". Tiedot kun tulivat kahdesta eri paikkaa, niin piti vain kiltisti odotella josko tulisivat. Pääsin kuitenkin eteenpäin jo saadulla materiaalilla. Sanoin aamupäivällä tuli viesti kirjaa koskien, josko yhden tärkeän valokuvan voisin vielä lisätä ja sitten kirja saa mennä painoon. Tein lisäyksen ja otin chatissa yhteyttä painon edustajaan kysyen "saanko tuoda hiekkaa lattioillenne?" Kysyi koska olisin tulossa ja kun kerroin että oikeastaan mikä aika vain käy, kutsui aamukahville. Tosin ei mennyt kuin hetki kun joutui perumaan kutsunsa, oli tarkastanut kalenterinsa ja siellä oli palaveri aamulle. Käynti siirtyi puolenpäivän tienoille, mutta kyllä sekin mulle kävi, kun pystyn irtautumaan eikä muuta menoa siihen aikaan huomenna ole. Eli huomenna saadaan kirja painoon ja valmistuu hyvissä ajoin. Kirjoittaja soitteli tuossa illan hämyssä, ja kertoi kuinka kivi alkaa pudota sydämeltä. Sanoin että sitten vasta jytinää kuuluukin kun kirja on käsissä.

Iltapäivällä klo 14 aikaan tuli sitten loput aineistot mainoksiin ja mä laitoin ison vaihteen päälle että saisin ne valmiiksi ja eteenpäin tänään vielä virka-aikana (muutoin hyväksyminen olisi jäänyt maanantaille). Hieman ennen puolta neljää laitoin nähtäväksi ja klo 15.45 sain luovuttaa homman käsistäni. Onpahan nyt lopultakin pois.

Päivällä etsin jo huomiselle valmiiksi viime vuoden kutsupohjan, jota alustavasti muokkasinkin jo. Jatkan siitä huomenna ja jos maanantaina saan muutamat varmistustiedot kutsuun liittyen, niin saan senkin jo tiistaina painoon. Eipähän jää mun lomani jälkeen tehtäväksi, ja ihmiset ehtivät hyvin ilmoittautua ja huomioida että päivä on muuttunut perjantaiksi. AIkaisempina vuosina se oli aina keskiviikko tai torstai.

Nyt kun muita isompia juttuja ei ole, voisi vaikka uhrata taas jonkin verran aikaa ja käydä läpi yhden arkistolaatikon lisää. Paperia on sielläkin varmaan sen verran, että joutuu silppuria jäähdyttelemään välillä. ■

nalle.jpg