lumetonmetsa2.jpg
Kovin on lumetonta.

YLLÄTTÄVÄN helposti jaksoin herätä eiliseen aamuvuoroon vaikka takana olikin edellisen illan iltavuoro. Aamu oli toisinto edellisistä, harmaa ja pilvinen. Töihin kävellessä tuntui jopa oudolta kun ei satanutkaan, ei edes tihuuttanut. Eikä päivälläkään satanut, ainakaan niinä parina kertana kun ulkona käväisin. Ja kotiinkin sain kävellä ilman sadetta. Poikkesin kaupassa sillä torstain olin päättänyt pyhittää kokonaan itselleni ja pelkästään olemiselle. Myöhään illalla satoi pienen hetken mutta siinä kaikki.

TÄNÄ aamuna kello kyllä soi, mutta en pitänyt kiirettä sängystä nousemisen kanssa kun ei ollut pakko. Nautin siitä kun sai kiireettä venytellä ja pitkittää ylösnousua ihan niin kauan kuin halusi. Kyllä mä sitten lopulta pääsin aamukahvin ja -puuron keittoon. Turhia valoja en sytytellyt sillä mä tykkään olla hämärässä, enkä avannut edes telkkaria tai tietokonetta vaan lukaisin uutiset tabletista.

KOSKA ei tarvinnut lähteä minnekään edemmäs eikä mitään ihmeellistä ollut  edes tehtävänä, niin valtaosan päivästä lojuin vuoteessa kirjan kanssa välillä torkahdellen. Iltapäivällä piti käväistä lähikaupassa hakemassa kaurahiutaleita kun en eilen muistanut ostaa, niin että saa huomennakin aamupuuron keitetyksi. Jaksaa sitten iltavuoron taas paremmin. Alkuillasta ryhdyin makaronilaatikon laittoon mutta se muuttuikin liha-makaroniksi kun en jaksanut uunia ryhtyä kuumentamaan. Yhtä hyviä ovat molemmat.

HIEMAN ovat lämpötilat laskeneet edellisistä päivistä, nyt on enää vajaa kaksi astetta plussan puolella. Vähän on vettä ripotellut illan aikana, mutta ei siihen malliin kuin aiempina päivinä, iltoina ja öinä. Jonkin verran on askarruttanut että onko ollut jo niin lämmintä että kukkasipulit ovat luulleet kevään koittaneen ja alkaneet kasvaa. Toivottavasti eivät. Ennusteet lupaavat nyt asteen verran nollan molemmilla puolilla olevia lämpötiloja, ja saattaa jopa luntakin tulla sen verran että juuri huomaa. Huomisillalle on luvattu jo pakkasen puolelle kun töistä lähden, joten ehkä hieman varovammin kun pimeässä kulkee ja jos tienpinnat ovat jäätyneet.

TÄMÄN illan ohjelmassa on seuraavaksi kahvia ja War of Worlds Foxilta. ■