sulki.jpg

LÄMPÖMITTARIN ollessa plussan puolella ja hentoisen sumun verhotessa maisemaa oli aika lähteä viimeiseen iltavuoroon ennen joulua. Pientä vesisadetta oli matkan varrella, mutta nin vähäistä ettei haitannut. Iltavuoroon meitä tuli kolme, joten taas heti hyvin tehdä sen mitä listalla olikin. Yksi meistä kolmesta tosin lähti tuntia aiemmin, kun oli sopinut vuoron aikaistamisesta. Hyvin me silti kaksistaankin pärjättiin, huomasi kyllä että ihmiset olivat joko jouluostoksilla muualla tai sitten jo lähteneet joulun viettoon. Viimeisetkin asiakkaat poistuivat melkein kymmenen minuuttia ennen sulkemisaikaa, eli saatoin aloittaa sulkutoimenpiteet kerrankin ajoissa. Sulkemisaikaan hätistelin toisenkin työntekijän joulun viettoon, ja laskin kassat ja tarkastin että myymälässä oli kaikki OK. Ensimmäistä kertaa moneen iltaan pääsin lähtemään ihan oikeaan aikaan, ei mennyt ylitöiksi yhtään.

KOTIINPÄIN kävellessä oli edelleen plussalla, ja pyörätiet olivat ihan kunnon sohjossa mutta mukavahan se oli kävellä kun ei ollut kylmästä tietoakaan. Pyyhkäisin suoraan melkein kotiin asti, poikkesin vain lähikaupassa hakemassa huomisaamuksi aamupalaa. Huomenna kun lähden puolison luo, niin jääkaappiin ei tarvitse kovin kummoisia jäädä.

NYT voi huilata kolmisen päivää ennenkuin edessä on uusi iltavuoro. Siinä tulee joululle ihan tarpeeksi mittaa. Puolisokin menee perjantaina töihin joten ei muutenkaan enempää ehdittäisi joulua juhlimaan. Uutta vuotta vastaankin olen vielä tiistaina töissä, puoliso on vapaalla, ja molemmilla keskiviikko vapaana. Vielä ei olla pähkäilty menenkö tiistaina puolison luo vastaanottamaan uutta vuotta, tuleeko hän tänne vai nähdäänkö keskiviikkona kaupungilla. Vielähän tässä on aikaa sitä suunnitella.

ILTAKAHVIT pitää vielä keittää ja sitten voisi vaikka kömpiä peiton alle niin jaksaa aamulla herätä ajoissa. ■