jallaat.jpg

AAMUPÄIVÄLLÄ oli käynti hoitajalla, puhdisti ja laittoi uudet siteet. SItten suuntain labraan, kun aikaa oli sillä hetkellä reilusti. Sielläpä olikin kansaa kuin meren mutaa, mun edellä oli melkein parikymmentä. Siinä piti seurata vuoronumeroiden etenemistä ja samalla kellon kulkua, että joudunko lähtemään ennenkuin edes pääsen verta antamaan. Onneksi muiden näytteenotot sujuivat nopeasti joten mäkin pääsin 10 minuuttia ennen seuraavaa aikaa luovuttamaan koeputkellisen verta. Ja sieltä suoraan diabes-neuvojalle.

DIABETESNEUVOJALLE luovutin aamulla tulostamani Excel-taulukon, jossa näkyi helmikuun ja maaliskuun arvot tähän päivään asti. Totesi että näyttää hyvälle, eli ei edelleenkään tarvitse pistää insuliinia piikillä nahkaan. Konsultoi kuitenkin mitä mieltä lääkäri on, mutta alkuperäinen suunnitelma olikin saada piikillä vain arvot alas ja sitten jatkaa pelkillä tableteilla. Eikä nyt tarvitse jatkossa mitata 10 kertaa päivässä, vaan parina päivänä viikossa neljä arvoa. Satunnaisesti voin ottaa aamusokerin, jos haluan sormiani rei'ittää. Päätin että otan aina niin että mittausten väliin jää kolme päivää, jolloin mittauspäivät ikäänkuin kiertävät. Kieltämättä mukavaa kun ei tarvitse likimain koko ajan olla mittailemassa. Tihennän mittausten määrää jos arvot nousee useampana päivänä punaiselle (mulla se on 8,1 tai korkeampi arvo).

MATKA jatkui lenkkareita ostamaan. No eihän siellä ollut kuin kokoon 44 asti, ja niissäkin oli melkoisen kapea lesti, joten ei se nyt mun jalalle sovi. En voinut jatkaa enää seuraavaan putiikkiin, kun piti tulla kotiin odottamaan tarkastajien tuloa. Olin itsekin kotona vasta 15 minuuttia ilmoittamaani myöhemmin, mutta eivät olleet käyneet vielä. Ehdin siinä laittaa itselleni kaurapuuron ja syödä kaikessa rauhassa ennenkuin tulivat. Olivat jättäneet minut varmuuden vuoksi viimeiseksi. Katsastivat pinnat ja kyselivät asumismukavuudesta ja siinä se.

SÄHKÖPOSTIIN ei ollut ilmestynyt kuvaa eikä esittelytekstiä artistilta jolta sitä eilen pyysin. Laitoin Facessa viestin ettei näy, ja ei mennyt kuin hetki kun tuli jo vastaus: oli jäänyt luonnoksiin eikä lähetnyt eteenpäin. Että nyt olisi, tarkastanko? Ja olihan se mailissa. Heti kun näin läheteyn kuvan, tiesin että tulen poistamaan siitä osan taustaa ja muuttamaan kuvan värityksen vastaamaan kutsun värimaailmaa. Kun sain kuvan muutettua sinisen eri sävyillä olevaksi, laitoin hänelle kysymyksen sopiiko näin, ja vastaus tuli taas melkoisen nopeasti: käy kyllä, ja näyttää itseasiassa hyvältä, vastasi hän. Huomenissa tulee vielä lopullinen vahvistus kutsun tilaajalta ja sitten saan laittaa aineiston painotaloon.

ILLALLA jalka tuntui taas siltä kuin olisi ollut jääkalikka tuossa varpaiden tilalla. Varpaista noin puoliväliin jalkapöytää oli ja on edelleen inhottavan kylmä. Ja jännästi se jalan lämpötilaero on melkoisen tarkkarajainen, melkein voisi vetää suoran viivan siihen kohtaan jossa raja on. Ei auttanut muuta kuin ottaa taas se infrapunahierontalaite käyttöön, ja yrittää saada jalkaa lämpimämmäksi ja samalla verenkiertoa vilkastumaan. Saapa taas nähdä kuinka nukkuminen onnistuu. Pystyykö nukkumaan sängyssä vai pitääkö välillä käydä istumassa niin että veri painuu jalassa alaspäin.

HUOMENNA on käytävä katsomassa niitä lenkkareita jostakin muualta. Ei jalka enää niin pahasti turvoksissa ole, mutta on kuitenkin helmpompaa laittaa löysempi kenkä jalkaan. Varsinkaan kun ei tiedä jatkuuko turvotus vai laskeeko. Antibioottikuuri on taas vaihteeksi päällä, mutta se ei välttämättä auta tähän vaivaan. Ja varmaan perjantaina on tullut bakterriviljelyn tuloksetkin, niin kuulee pitääkö vaihtaa antibioottia johonkin toiseen. 

ENNEN lenkkareiden ostoonlähtöä on kuitenkin laitettava ne kaikki päivitykset jotka odottavat julkistusta. Ja eräs PDF-dokumentti on vielä muunnettava kuviksi että saa sen Facebookiin laitettua. Onneksi on tuossa koneen vieressä muistilappu mitä kaikkea sinne pitikään päivittää. KUn ei tiedä mitä perjantai tuo tullessaan, niin pitää koittaa saada tehtyä kaikki mahdollinen alta pois. ■