maku.jpg

AAMULLA oli pilvikatto repeillyt, vanhaa sinistä taivasta näkyi siellä täällä ja aurinkokin kurkkasi varovasti pilvenlongan takaa. Eipä se ilo kauaa kestänyt. Aivan kuin häpeillen pitkällistä poissaoloaan aurinko sukelsi pilven taakse ja veti loputkin erilleen ajautuneet pilvet peitteekseen, niin että taivas oli taas totuttuun tapaan harmaa. Koko päivän sataa tihuutti sen verran hentoisesti että sen juuri ja juuri huomasi. Ei tehnyt mieli lähteä pihaa kauemmaksi. 

EILEN vielä kaavailin josko tänään viitsisin raivata varaston, mutta innostusta ei kuitenkaan löytynyt. Tyydyin katsomaan telkkaria ja lukemaan sekä räpläämään tietokonetta. Iltapäivällä piti tekaista se makaronilaatikko uuniin niin oli jotakin mitä laittaa lautaselle illemmalla. Ja hyvä tuli jälleen kerran, vaikka itse joudunkin kehumaan.

TULEVAN viikon kolmelle ensimmäislle päivälle on annettu varoitus että vesi saattaa olla värjäytynytttä. Tekevät vesijohtoverkoston runkotöitä. Pitää nyt illalla ladata kahvinkeittimeen vesi valmiiksi, niin että jos aamulla tuleekin ruskeaa vettä niin on kuitenkin mistä keittää kahvia. Ilmoituksessa pyydettiin varaamaan jääkaappiin vettä kolmeksi päiväksi. No kyllä se ruuanlaittoon käy mutta kaikki muu: tiskaus ja suihku. Olisi ollut vasta ensi viikolla kun olen poissa nurkilta. Pitää huomenna käydä ostamassa vettä varmuuden vuoksi.

ENKÖHÄN mä katso löydänkö vielä jonkun elokuvan näin illan lopuksi, ja sitten voikin painua peiton alle miettimään tulevan viikon touhuja. Tai en mä niitä paljonkaan ehdi miettimään: ei tarvitse kuin laittaa pää tyynyyn niin muutaman minuutin kuluttua jo sikiunessa (tosin en välttämättä täydenkuun aikaan). ■