giphy.gif

UUSIMMAN opuksen teksti on nyt käsitelty. Sivuja lähti pois reilut 30 eli kuville tuli tilaa alustavasti sen verran. Tosin ei tuo sivumäärä riitä, jos kaikki kuvat laitetaan mitä tekstiin on merkitty. Tai sitten pitää laittaa ne postimerkin kokoisena ja mukaan suurennuslasi. Postimerkistä tuli mieleeni että ihan piruuttani laitoin Postin Suomi100 kampanjaan kuvani, josko vaikka naamataulu sattuisi johonkin pääsemään. Tai edes voittaisi arvonnassa :)

LUNTA ei ainakaan vielä ole tullut, jospa se kiertäisikin tämän alueen. Lumentulon sijaan voisi tulla lämmintä ja sulattaa nuo vähäisetkin pois.

VANHAN muisti ei tällä kertaa pettänyt. Tuli jo viesti levykaupasta että Enigman uusi levy on haettavissa heti kun liike aukeaa. Siellä pitää käydä aamupäivällä, ja samalla ruokakaupassa, kun iltapäivällä voipi tulla turhan kiire. Illalla kun on sen erään kirjan julkkarit ravintolassa, ja sinne pitää mennä ajoissa. Täytynee ottaa taksi kun on sen verran matkaa sinne. Ja kai siellä sitten joutuu muutaman oluen ottamaan seurustelun lomassa. Onhan se mukava nähdä opus lopultakin ihan fyysisesti. Ei se ruudulla näytä samalta. Ja se toinen julkaisu (jonka kanssa sain revitellä) tulee aikanaan ihan kirjeenä kotiin. Paino on luvannut sen tulevaksi noin puolentoista viikon kuluttua, eli eiköhän se marraskuun lopulla tiensä tännekin löydä. Kun tämän julkistaminen on sen verran kaukana ettei viitsi päiväksi sinne lähteä.

SÄHKÖISTÄ joulukorttia sain sen verran tänään tehtyä, että tärkeimmät taustan elementit ovat valmiina. Muutoin kaikki jouluun liittyvä saa jäädä mahdollisimman vähiin. Ja saattaapa olla että tänä vuonna ei tarvitsekaan lähteä joululounaalle, kun tämän perinteisen jouluruokia notkuvan pöydän kattaja epäilee olevansa tänä jouluna töissä kun viime vuonna oli vapaalla. Sopisi mulle oikein hyvin. Voin sitten harvoille ja valituille käydä joulun pyhien aikaan viemässä lahjat, eikä tarvitse koko jutusta sen enempää stressata. Mutta varmaa tietoa ei tuo joululounaan peruuntuminen vielä ole.

PITÄISI varmaan alkaa taas katselemaan hotelleja vuoden vaihteen tienoille, löytyisikö henksuhinnoilla huoneita? Jos Tampereen suuntaan tulee lähdettyä, niin raahaan koneen huoltoon ennen reissuun lähtöä. Jääpähän heille sitten viikko aikaa huoltaa. Kun ei ole (kuten olen tainnut mainitakin) kolvia itsellä niin BIOSin pariston vaihtaminen ei onnistu. Ja saapahan huolto sitten samalla putsata sisältäkin koneen, vaikka silloin tällöin itsekin imurilla tuuletusaukoista imaisen.

PÄÄRYNÄSSÄ on niin hento maku että se kyllä hukkui banaanin alle. Kyllähän se ihan aavistuksen maistui mutta enemmänkin olisi voinut. Mutta ei se mitään, onpahan tässä ainakin kymmeniä ellei satoja mahdollisuuksia kokeiltavaksi. Huomenna mennään mandariinilla. Joku päivä pitää ostaa granaattiomenaa. ■