sotku.jpg

AAMULLA nukuin tunnin pidempään, kun ei kerran tarvinnutkaan lähteä sinne haavahoitoon. Huomenna sitten taas normaaliaikaan herätys. Aurinko paistoi siniseltä taivaalta, mutta lämpömittari oli miinuksen puolella. Oli käytännössä melkein koko päivän.

SÄHKÖPOSTIIN oli tullut taas kommentit korteista. Käyntikortit oli OK, eräälle henkilölle piti lisätä puhelinnumero (enhän mä voinut sitä laittaa kun sitä ei mulle vielä ollut ilmoitettu). Toisen kortin kanssa oli pientä hienosäätöä, vaihdeltiin tekstejä pariin otteeseen kun olivat katselleet mitä siinä oikeastaan voisi lukea. Sain kuitenkin senkin tehtyä ja taas nähtäväksi. Josko huomenna saisi laittaa painoon. Painosmäärät muistin jo kysyä.

KIHLAKUMPPANIKIN soitteli iltapäivällä. Ehdotti jos menisimme naimisiin toukokuussa kun hänellä on useampi lomapäivä, kaavailtujen kesähäidne johdosta. Kyllä se mulle sopii. Ensi viikolla mahdollisesti sormuksia katselemaan ja samalla voisi varata ajan vihkimistä varten.

MENI pitkälle iltapäivään ennenkuin selvisin kaupungille. Tuli muutama webbisivun päivitys, ja päätin tehdä ne heti alta pois roikkumasta. Ensimmäiseksi menin ostamaan geelipohjalliset, niin että olisi jatkossa hiukan helpompi kävellä. Ne löytyivät helposti. Sitten lähdin metsästämään Reinoja tai vastaavia. Ensimmäisessä liikkeessä ei ollut. Menin sitten liikkeeseen josta oletin niitä löytyvän. "Eivät ole olleet valikoimissa enää pariin vuoteen". Ja kun olen tottunut että sieltä löytyy jos ei mistään muualta. Mutta kun ei. Jäi siis aamutossut ostamatta. Siirryin ruokakauppaan ja ostelin aineksia huomiseen ruokaan (ja on siitä useammaksikin ja pakkaseenkin). Kotona olikin pienoinen savotta keittiössä kun puuhastelin jauhelihakeiton tulemaan. Jonkun verran sai kuorimaveistä käyttää. Soppa sai porista pienellä lämmöllä aikansa (reilun puolitoista tuntia), eikä ollut kiirettä sitä syömään kun tälle päivälle oli jo ruoka valmiina.

HUOMENNA pitää haavahoidon jälkeen matkata hieman kauemmas ja käydä katsomassa löytyisikö sieltä aamutossut. Nyt kun tuo jalka on turvoksissa niin aamutossut ovat paras vaihtoehto ja niihin saa sopimaan nuo uudet pohjalliset. Kyllä niillä voi jo ulkona liikkua kun kadut ovat kuitenkin kutakuinkin lumettomia. Ei tarvitse ahdistaa lenkkaria jalkaan. Tosin tänään liikkeellelähtiessä lenkkari tuntui epämukavalta, mutta kun olin aikani nilkuttanut niin se tuntemus hävisi. Vaikka jalka onkin turvoksissa on silti yritettävä liikkua jonkin verran - muutakin kuin haahuilla kotona.

EILISILTANA en sitten etsinytkään elokuvaa, vaan jäin katsomaan Battleship'ä. Tälle illalle etsiskelen jonkun leffan jonka jälkeen voikin yrittää taas nukkua. Hiukan paremmin pystyy sängyssä olemaan, mutta koko yötä ei vieläkään. Selän saa kuitenkin lepoon kun roikottaa jalkojaan sängynreunan yli ja on selällään vuoteessa. Ei tarvitse koko yötä nojatuolissa viettää. Eilisiltana keksin paremman tyynysysteeminkin siihen nojatuolissa nukkumiseen, nyt pystyy istumaan selkä suorana ja pää tyynyllä. Mutta ei tälläinen voi loputtomiin jatkua. ■