kello1.jpg

AAMULLA tavoitin risteilyn esiintyjän, ja pyysin painokelpoista kuvaa ja esittely/markkinointitekstiä itsestään. Lupasi laittaa illalla kunhan pääsee kotiin ja koneelle. En ole vielä vilkaissut sitä sähköpostia jonka annoin josko olisi jo tullut, mutta ei tässä niin kamala kiire sen mainoksen/kutsun kanssa ole. Mielelläni kuitenkin hoitaisin sen painoon vielä tällä viikolla, niin saataisiin jakeluun hyvissä ajoin.

TARKASTAJAT eivät vielä tänään ehtineet tänne asti, tulevat sitten huomenna. Hitto kun piti aamulla pedata ihan sen vuoksi jos tulevat. Joskus on hyvä jättää peti auki tuulettumaan, ainakin muutamaksi tunniksi ellei sitten koko päiväksi. 

ILTAPÄIVÄLLÄ soi puhelin ja siellä soitteli osastonsihteeri, että kävisikö mulle aika jo tämän viikon perjantaina? Tottakai se kävi, miksi sitä siirtämään yhtään edemmäksi? Pyysi että jos mä kävisin huomenna hoitokäynnin jälkeen vielä verikokeessa, samoi laittavansa samoin tein lähetteen. Onneksi on koe jonka takia ei tarvitse paastota, vaan siinä tutkitaan jotain arvoja, se sana meni multa ohi. Ihmettelin itsekseni näin nopeaa toimintaa, varsinkin kun mulla on edelleen ne kaksi lähetettä mutta niistä ei ole kuulunut mitään. Röntgenkuvista oli tullut lausunto jo maanantaiksi, mitään hälyyttävää ei luissa näkynyt, joku luupiikki oli mutta se ei toistaiseksi aiheuta toimenpiteitä. Vasta sitten jos alkaa vaivata. Pitää huomenna jutella menenkö perjantaina ensin haavahoitoon ja sieltä sairaalaan vaiko suoraan sairaalaan, kun sielläkin voivat tehdä haavahoidon. Vapautuisihan se hoitoaika sitten jollekulle tarvitsevalle.

JALKA on turvonnut edelleen. Hyvä kun lenkkariin sopi kun piti nilkuttaa tuohon lähikauppaan kun huomasin että kahvia ei riitä aamuksi asti. Päivällä jalka tuntui välillä kuumalta ja välillä todella kylmältä. Ihon pinta ei kuitenkaan ollut niin kylmä kuin se tunne. Jos se olisi tänään turvonnut entisestään niin olisi pitänyt lähteä päivystykseen, mutta kun oli samanlainen kuin eilenkin niin en lähtenyt. Ja huomennahan se taas on syynissä, saa nähdä kutsutaan lääkäri tälläkin kertaa konsultoimaan.

HUOMISELLE on myös käynti diabetes-neuvojalle. ELi ensin hoitajalle, ja sitten verikokeeseen kun siinä aikojen välillä on puoli tuntia. Eipähän tarvitse sitäkään aikaa istua siellä odotustiloissa, sinne verikokeeseenkin joutuu kuitenkin jonottamaan joten ei varmaan paljoakaan hukka-aikaa jää. Ja sitten kun vihon ja viimein pääsen siitä kompleksista ulos pitää rientää (tai ainakin nilkuttaa) ostamaan uudet lenkkarit. Numeroa kahta isommat kuin tavallisesti että tuo turvonnut jalka mahtuu kenkään. Menee se nykyisiinkin mutta parempi saada väljyyttä jalalle. 

PÄIVÄ oli taas vaihteeksi niin "keväinen". Lunta ja räntää tuli valtoimenaan, siinä oli kevätfiilikset aika kaukana. Muta eiköhän nuo nyt alkaneet olla kokolailla viimeisiä isompia lumi/räntäsateita. Nyt ulkona tuntuu käyvän puuskittainen tuuli, kerääköhän se taas uusia sadepilviä?

PÄIVÄLLÄ viimeistelin sen tiedotteen ja lähetin eteenpäin. Päästetään julkisuuteen torstaiaamuna. Samalla laitoin nettisivuille päivitykset odottamaan torstaiaamua (kuvat ja PDF-tiedostot lähinnä), torstaiaamuna sitten sitten itse HTML-dokumentit (tai PHP-sivuja on) kun niitäkään ei voi julkistaa ennen torstaiaamua.

HUOMENNA ajattelin lenkkareiden oston jälkeen käydä ostamassa myös jotain vihreää kotiin. Kun näkyy olevan viherkasvimixejä tarjouksessa, niin ajattelin pari uutta hankkia. Ja onhan mulla tuossa ikkunalaudalla tulossa avokado, yllättävän kauan kesti ennenkuin itse kasvi alkoi näkyä, juuret kyllä kasvoivat äkkiä. Ja sorruinhan mä tuossa lähikaupassa tänään käydessäni ostamaan pari kimppua tulppaaneja. Jotensakin tuntuu keväisemmältä kun on jotain väriä. Jo edesmenneellä äidillä oli tapana aina näin keväänkorvalla ostaa tulppaaneja kotiin niin kauan kuin niiden sesonki oli. Olihan se näyttävän näköinen kun saattoi olla parisenkymmentäkin tulppaania olohuoneen pöydällä. Mä en niin kovin usein leikkokukkia sorru ostamaan, mutta joskus sitä vaan pitää niitäkin ostaa. ■