flow.jpg

EILEN sain pähkäilyn jälkeen sen ikuisuuseepoksen kannenkin suunniteltua. Etukansi oli helppo kun siihen oli kuva, mutta takakannen kanssa meni tovi. Laitanko yksivärisen, kuvan vai mitä? Jossakin vaiheessa syntyi ajatus että nappaan kansikuvan reunasta suikaleen ja venytän sen takakannen ja selän levyiseksi ja sumennan sitä voimakkaasti, niin että takakannessa toistuvat samat värit kuin etukannessakin. Sitten ei muuta kuin kannesta malli eteenpäin ja odottamaan kommentteja.

KANNEN suunnittelun jälkeen suuntasin verkkoon etsimään sitä origamimallia. Ja niinhän se löytyikin kuten jo aiemmin kirjoitin.

ILLALLA tuli vastaus kirjan pääasialliselta toimittajalta: "Hyvät värit ja raikas." Kertoi vielä kysyvänsä kahden muun  mielipiteen, mutta ainakin yksi ääni puolesta oli jo. Illan päätteeksi seikkailin television kanavilla ennenkuin oli aika siirtyä peiton alle.

YÖLLÄ heräsin johonkin aikaan siihen että vesisade rummutti ikkunaa, mutta nukahdin pian uudelleen sitä kuunnellen.

AAMULLA vesisade jatkui jatkui edelleen, ja sitä tuli siihen malliin että en kuvittelutkaan lähteväni kävelemään töihin. Yöllä oli satanut myös runsaanlaisesti, sillä lumet olivat jo taas alkaneet kaikkoamaan. Melkoista sohjoa oli kun pysäkille kävelin.

ILTAPÄIVÄLLÄ töistä lähtiessä sade oli laantunut joten päätin kävellä kotiin. Poikkesin kirpparille jossa muistin tapettia nähneeni ja olihan se siellä. Sen kummemmin sitä tutkimatta nappasin sen kainalooni ja suuntasin kassalle. Ulos tullessa tulikin vettä taas reippaammin, ja reilu kilometri ennen kotipihaa sade muuttui rännäksi. Olipa siellä mukava tarpoa. Lähikaupassa hakemassa evästä ja kun sieltä pääsin ulos, eikös vaan sade ollut loppunut aivan kuin minua kiusatakseen.

KOTONA märät vaatteet kuivumaan ja kahvia tippumaan. Kahvin jälkeen kurkkasin sähköpostin ja siellä oli viesti kirjan toimittajalta, että kaikki olivat tykänneet kannesta ja mukana oli myös toimitus- ja laskutusosoite. Muutamaa sanamuotoa vielä olivat pähkäilleet mutta antoivat mulle viimeisen sanan eli muutan jos muutan. Vastasin että lauantaina laitan aineiston eteenpäin.

SITTEN oli aika tarkastaa millaista tapettia olin mukaani napannut. Se olikin vinyylipintaista eikä paperitapettia! Muutaman koetaitoksen jälkeen kävi ilmi että siitä ei saa tehtyä niitä tähtiä, sillä taitokset eivät pysy vaan tapetti oikenee enemmän ja vähemmän. En kuitenkaan halunnut sitä hukkaankaan heittää joten päätin kokeilla vieläkö muistan kukan joita joskus tein enemmänkin ihan tilaustyönä. Kyllä se vaan muistin lokeroista esiin tuli, ja kukankin sain aikaiseksi. Kukkiin tuo tapetti olisi omiaan jos niitä olisi tarvetta tehdä. Pitää ensi viikolla käydä etsimässä vähän laajemmalla skaalalla, kyllä jostain paperitapettia löytyy, eikä sen tarvitse olla punaista. Olkoot vaikka mustaa :)

NYT ovat idän ilmat ilkeät jo rantautumassa. Pakkasta on jo -3,5 astetta. Huomenna onkin kivä lähteä liikkeelle tämänpäiväisen vesi- ja räntäsateen jälkeen. Saattaa olla melkoisen liukasta. Huomisen ohjelmassa on ainakin Lidlillä käynti (kahvitarjouksen perässä), siivous ja pyykinpesu.

TÄLLE illalle vielä joku elokuva ennenkuin siirryn Nukku-Matin seuraan. ■