kuunliljat1v.jpg

AAMUPÄIVÄLLÄ lähdin hakemaan sitä suodatinkangasta. Sen verran kaukana on kauppa josta sitä sain ja kun lämpöäkin taas riitti, niin huristelin bussilla sinne. Ja olihan sitä siellä rullatolkulla, mutta mulle riitti sellainen parin metrin pätkä. Ja kun kerran liikenteessä olin niin poikkesin pariin muuhunkin kauppaan jotka siellä suunnalla olivat. Kotiinpäin bussia olisi pitänyt odottaa auringossa seisten parisenkymmentä minuuttia joten päätin kävellä keskustaan asti. Ja kun matkan varrelle sattui entinen työpaikka niin käväisin pikaisesti moikkaamassa paikallaolijoita. Kolme entistä työkaveria kysyi koska mä tulen takaisin. Kerroin että elokuun pidän vielä taukoa kun pihassa on siihen asti kaikenlaista mutta pitää sitten katsoa jos sinne.

PIHAAN päästyä kukkamummot olivat penkillä istumassa, ja käväisin hakemassa varastosta lannoitepurkin Kukkamummo I:lle, nyt kun sen lopultakin muistin. Sanoin meneväni laittamaan kahvit ja sitten ilmaantuvani jossakin vaiheessa pihalle jatkamaan eilen aloittamaani urakkaa. Kun sain kahvit juotua ja hetken istuttua niin ei auttanut muuta kuin kiskoa pihavaatteet päälle ja lähteä sinne rinteeseen.

PITI käydä hakemassa varastosta iso kestokassi että sain lapioida mullan siihen odottamaan että saan sen suodatinkankaan levitettyä sen uuden kiveys/maksaruohoalueen alle. Ei sitä multaa saanut minnekään muuallekaan syrjään siksi aikaa. Levitin kankaan kuopan pohjalle ja lapioin siihen muutamia lapiollisia multaa niin että pysyi paikallaan kun aloin kiviä laittelemaan. Kiivä laitellessa yhdistin viime vuonna tekemään kiviosiota tähän uuteen, ja kun näytti siltä että kivet eivät riitä, käväisin  hakemassa metsän syrjästä yhden ison kiven ja metsätien reunasta ämpärillisen pienempiä. Ne sinne alle ja päälle ne kivet jotka siihen olin kuskannut ja eilen osan vanhojakin nostanut syrjään. Nyt riitti kivet ja sain tarpeeksi syvät montut sammalleimua varrten. Kassista mullat takaisin kivien lomaan ja siltä osin homma oli selvä.

MULLA oli yön kylppärissä vesisangossa Kukkamummo I:n tuomat syysleimut ja ne piti vielä istuttaa. Tekaisin niille penkin uuden kivetyksen viereen, enkä tarvinnutkaan kuin yhden pitkän lankun kun käytin kivetystä toisena reunana ja pari lyhyttä lankkua poikittain. Oli sen verran kaltevaa että piti varmistaa ettei kaikki multa valu sinne penkin alapäähän. Sitten oli kaikki istutettava ja tehtävä siltä osin valmis. Kelpasi lähteä suihkuun ja syömään.

ILLALLA kävin taas kastelemassa kukkapenkit, ja siinä katselin että aiemmin tekemäni pikkusydän penkki on niin lähellä tätä uutta syysleimupenkkiä, että jos mä laitan siihen välille puolen metrin lankun ja multaa niin saan siihen pikku penkin jollekin perennalle. Rinne on siitä(kin) kohtaa niin jyrkkä että siihen on pakko rakentaa kukkapenkit porrastettuina.

HUOMENNA en kuitenkaan aio mitään rakentaa enkä istuttaa vaan otan ihan huilin kannalta. Kyllähän tässä juhannuksesta asti on kaikkea kukkapenkkeihin liittyvää tullut tehtyä, että on hyvä pitää huilia välillä. Vaikka niiden askelrallien tekeminen ja maahan laittaminen onkin seuraavana työlistalla, niin taidan mä kuitenkin sen pikku penkin tehdä ensin alta pois. Siinä kun ei tällä kertaa kauaa mene. Pintamulta ja juuret pois, lauta maahan ja multaa, ja lopuksi muutama perenna siihen niin se on valmis.

ILTAKAHVIN aika lähestyy uhkaavasti, mutta pitää ensin odottaa että puoliso soittaa kunhan on saanut työpaikan oven takanaan kiinni. Kello on sillä mallilla että hänen työaikansa on päättynyt joten kohta voi odottaa puhelua. Ja sitten pääsen kahville. Ja tietty Netflixin seuraan. Huomisaamuna voin nukkua vaikka pidempään, vaihteen vuoksi. ■