sky.jpg

AAMULLA herätessä sade rummutti ikkunaan. Aamupalaa laittaessa pähkäilin pitääkö lähteä sateenvarjon alla vai ihan bussilla. Sade päätti loppua kuitenkin reilusti ennenkuin oli se aika jolloin ehdin vielä kävelläkin töihin, joten läksin siis jalkapatikkaan. Viikonlopun lämpö ja sunnuntain vesisade olivat sulattaneet kadut, jopa ne pahimmat pätkä, joissa alamäki oli parhaimmillaan kuin luistinrata, joten reippaasti sai askeltaa. Ja samalla kävi selväksi että huomenna tavallisissa lenkkareissa niin matka taittuu nopeammin kun ei ole painavat kengät jalassa.

TÖISSÄ olikin yllättävän rauhallista. Itse asiassa välillä piti ihan keksimällä keksiä että mihin seuraavaksi suuntaisin. Sen verran oli töissä muutakin, että tuli tieto että mahdollisesti pitävät minut vielä talossa kesäkuun alkuun asti, mutta siitä ei vielä ole virallista eikä varmaa päätöstä. Eli sen suhteen jäädään odottavalle kannalle.

PUOLENPÄIVÄN jälkeen aurinko kapusi melkein pilvettömälle taivaalle. Kyllä tuntui mukavalle nähdä aurinkoakin taas useamman harmaan päivän jälkeen. Ja kotiinpäin kävellessä oli lämmintä, ja kun taivalsin julkisen lämpömittarin ohi, komeili siinä lukema +6 astetta. Mahtavaa. Ennen kotiintuloa poikkesin marketissa ostamassa tarvikkeita huomiseksi; huomenna on tarkoitus tehdä liha-perunasoselaatikkoa, tosin vain jauheliha korvautuu tummalla soijalla. Tällä kertaa ostin tulisempaa maustesekoitusta, saa nähdä mitä siitä tulee. Huomenna pitää ostaa vielä juustoraastetta pinnalle ja sinihomejuustoa tai fetaa siihen soijan sekaan.

KOTIIN päästyä kahvit kaikessa rauhassa ja sitten taas pakertamaan. Lehden taitto jatkui, lisäksi työlistalla olisi ollut käyntikortteja ja yhden onnittelukortin teko mutta kun lehden aineiston kanssa sai taas selailla ja kaivella varmistettua tietoa sieltä sun täältä, niin kortit jäivät huomiselle.

HUOMENNA on vielä aamuvuoro, ja kävellen mennään kun poutaa on ennustettu. Vieläkin mittarissa on reilut kolme astetta plussalla, joten kevät etenee näin yöaikaankin. Ja huomiselle on luvattu aurinkoa, eli lumet saavat taas hiukan kyytiä. Joutuukohan tänä keväänä tavallista aiemmin puutarhahommiin?

ENSI kuussa pitäisi laittaa ensimmäiset siemenet itämään, mulla onkin nyt turvenappeja joissa idättää. Ja istuttaminenkin helpottuu kun napit voi suoraan laittaa maahan eikä tarvitse taimia erikseen juurrutusastioista kaivella istutettavaksi.

TARKOITUS oli päästä tänä iltana hieman aiemmin peiton alle  mutta piti kuitenkin katsoa taas tovi Netflixiä. Kumma kun ei osaa ajoissa mennä nukkumaan. ■