sipila.jpg

Juha Sipilä päätti sitten avata sanaisen arkkunsa puheessaan kansalaisille.

Kuten arvata saattoi, puhe oli kaunista sanahelinää, mutta ei oikeasti tarjonnut mitään konkretiaa. Ainoat konkreettiset teot ovat niitä, jotka eivät näitä hyvätuloisia kosketa kuin hiukan. Kehua retostellaan josko nostettaisiin hyvätuloisten palkansaajien veroprosenttia yhden prosenttiyksikön verran. Merkkaisihan se, että kokonaiset 2 euroa tulisi lisää veroja maksettavaksi samalla kun tavan tallaaja menettää monta sataa euroa. Mutta eihän se Sipilää ja muita huolestuta. Oma omaisuus on turvattu niin, ettei tarvitse miettiä mitä seuraa vaikka tehtäisiin mitä.

Yksi kunnon konkreettinen teko olisi lopettaa puoluetuki kokonaan. EIhän sillä vajetta pystytä korjaamaan, mutta jos lopetettaisiin puoluetoiminnan tukeminen, vähennettäsisiin edustustoja, lakkautettaisiin  Eurooppa-tiedotus aja lähialueyhteistyö sekä pienennettäisiin ministeriöiden matkakuluja työnjakoa parantamalla, säästettäisiin yli 200 miljoonaa euroa. Mutta puoluetuki on puolueille pyhä lehmä, erityisesti perusuomalaisten Timo Soinille, joka oli skarppina ja huolehti siitä, että vaikka persujen eduskuntaryhmään ei jäisi muita kuin Soini, saisi puolue silti vaalituloksen mukaisen määrän puoluetukea.

Persuista puheenollen, eräs kaveri aikoinaan irtisanoi ystävyytemme kun "julkesin" arvostella persujen politiikkaa, ja sitä mitä he sanovat ja mitä tekevät. Onhan tuo puolue oikeasti ollut alusta asti ryhmä jonne kaikki pellet kerääntyvät. Kaverikin on taas alkanut ottaa yhteyksiä, kun on huomannut miten Soini unohti kauniit puheensa heti hallitukseen päästyään. Eikä muutkaan puolueet minulta kannatusta saa. Toistaiseksi olen jättänyt äänestämättä kun on nähnyt että on ihan sama kuka sinne valitaan, valinnan jälkeen oma napa on aina tärkeämpi kuin muiden.

 

sipi2.jpg