spring.jpg

SUNNUNTAINA käväisin pidemmällä kävelylenkillä, sellaisella puolentoista tunnin kiekalla. Vaikka Föhn-tuuli kuulemma puhaltelikin, niin ei mitenkään erikoisen lämmintä ollut kun aurinko tahtoi pysytellä pilvien takana. Kun ruoka oli valmiina niin istahdin koneelle jatkamaan sen sarjakuvan tekoa. Puuttui muutama sivu sitomaan irralliset aiemmat tarinat varsinaiseen kehyskertomukseen. Sain siinä yhden sivun valmiiksi, kummasti siinä menee aikaa vaikka toisin kuvittelin. Sitten olikin aika lämmittää laatikkoa. Kyllä oli muuten tekeytynyt jääkaapissa! Illalla seikkailin tovin telkun kanavilla ennenkuin siirryin kirjan kanssa peiton alle. Kirja piti saada palautetuksi maanantaina.

MAANANTAINA jatkoi sen pääsiäiskortin tekoa. Ensi viikon alkupuolella pitäisi saada se verkkoon. Iltapäivän puolella lähdin käymään kirjastossa ja sinne matkalla soi puhelin. Olikin melkoisen yllättävä puhelu: sain ennakkovaroituksen että toimittaja soittaa mulle ilmeisesti tällä viikolla haastattelua varten. Siinä liikenteen melskeessä jäi kuulematta toimittajan nimi. Ajattelin että olisiko sama toimittaja joka jokunen vuosi sitten haastatteli mua. Silloinkin oli kunnia päästä valtakunnallisen levikin omaavan lehden sivuille. Tämä juttu julkaistaan kuulemma toukokuussa. Julkisuutta ei voi paeta :). Illalla katsoin The Orvillen viimeisen jakson ja sitten istuuduin vielä hetkeksi sitä sarjakuvaa työstämään.

TÄNÄÄN puolestaan jatkoin kirjoitusurakkaa. Huomaan olevani melkoisen laveasanainen, joten tiivistystä pitänee loppumetreillä tehdä. Kirjoitan nyt kuitenkin ensin kaiken ja editoidaan se sitten vasta lopuksi. Ja pitäsi jossakin vaiheessa sopia kahden kolmen henkilön haastattelu jutun jatkeeksi. Joko tuohon kesän alkuun tai sitten heti elokuun alkupuolelle. Illalla taas sarjakuvan parissa. Nyt on tarina sillä mallilla että puuttuu 3 - 5 sivua niin sitten on saatu sellaiset 100 sivua tarinaa kokoon. Mä kun teen sitä pätkän sieltä ja toisen täältä ja tänään sain kaksi tarina nivottua yhdeksi saattamalla loppuun sunnuntaina aloittamani sitovan osuuden.

TÄNÄÄN oli kevätpäiväntasaus. Aamulla ei sitä ainakaan huomannut. Lumisadetta ja tuuli joka lennätti lunta melkein vaakasuoraan. Eipä tullut kevät ensimmäisenä mieleen. Ja melkoisen kylmää näyttää olevan ainakin tämän viikon loppuun. Taitaa mennä taas aika pitkälle ennenkuin voi sanoa kevään oikeasti koittaneen.

VIIKONLOPPUNA teen visiitin puolison luokse, ja seuraava on sitten jo pääsiäisen aikaan. Ja sittenhän aloitetaan jo sen toukokuun lomaviikon odottaminen. Tällä viikolla mennään varmaankin sen kortin ja kirjoitusoperaation tahdissa, kun niitä korjauksia eikä kuvatietoja siihen opukseen ole tullut vaikka pitikin. Nyt täytyy sanoa että turhankin pitkään on saanut tämä työ roikkua - ei tosin mun puolelta. Saavat luvan ymmärtää että taitto maksaa enemmän kuin alkuperäinen tarjous, kun aineisto ei ollutkaan niin valmista kuin annettiin ymmärtää. Mutta katsotaan nyt koska päästään siihen vaiheeseen. ■