kutsu.jpg

AAMULLA sängystä noustessa huomasin omaavani sellaisiakin lihaksia joiden olemassaolosta en aiemmin tiennytkään. Oli nimittäin takareisilihakset ja pakaralihakset melkoisen jäykkinä johtuen eilisestä mäntyryteikön raivauksesta. Tietty kun pitkästä aikaa niin erilaisessa työasennossa joutui olemaan, ja jännittämään jalkalihaksia ettei siinä viettävässä rinteessä lähtenyt liukumaan alas. Kuuma suihku avitti kummasti, lihakset rentoituivat ja pääsi helpommin liikkeelle.

ULKONA kun satoi vettä niin ei se kauheasti houkutellut minnekään vaeltamaan. Eilisiltana oli tullut sähköpostiin ne viimeisimmät korjaukset siihen kirjaan, joten ajattelin käyttää sunnuntain luppoajan hyväkseni ja tehdä ne alta pois. Olihan niitä kaksi A4-sivua, lähinnä lauseita oli kirjoitettu uudestaan. Hetken aikaa siinä meni, ja helpoin osuus hommassa oli se että saatoin tämän painoaineiston taittopohjan siirtää suoraan sähköistä versiota varten taittoon ja linkittää vain kaikki kuvat uudelleen. Laitoin painoaineistot jo menemään kirjapainoon ja sähköisen version tekijälle. Eipähän tarvitse huomisaamuna niitä miettiä ja muistella.

PÄIVÄLLÄ puolestaan tuli sen yo-juhlan kutsun aineisto. Sen kanssa menikin hiukan pidmepään kun en ylioppilasta tunne, joten jouduin pähkäilemään millainen kutsu voisi olla hänelle mieleen? Sain lopulta viisi erilaista vaihtoehtoa malliksi, ja aika pian tulikin vastaus että yksi niistä oli ollut ylioppilaan mieleen. Ainoastaan pientä hienosäätöä tekstin värissä ja homma oli paketissa. Sieltähän sitten lähtevät eteenpäin.

EILISILTANAKIN jäin kuitenkin työstämään sitä sarjakuvaa, sain yhden sivun kokonaan valmiiksi. Seuraavan sivun idea on jo valmiina, mutta vieläkin on ratkaisematta miten tarina saa päätöksensä ja mysteeri ratkaisunsa. Jokunen käänne pitää vielä tarinaan ujuttaa niin että mahdollistetaan jollakin tapaa se ratkaisu (kaikki olikin vain unta ei tällä kertaa toimi).

HUOMENNA jatkuu taas sen ikuisuuseepoksen teko, tosin isommassa kaupassa pitää käydä hakemassa jotakin seuraaviksi aamuiksi. Ja kuulemma Alkossakin pitäisi käydä hakemassa pari viinipulloa ja likööri, kun saimme kutsun jouluruokailuun. Viini menee siinä ruokailessa ja seurustellessa ja likööri sitten talonväen omaan käyttöön. Aiemminkin on likööriä pitänyt viedä, kun sieltä kerran tuli hienovarainen viesti että sellainen maistuisi.

KELLO alkaa olla sen verran paljon että en mä taida enää viitsiä leffaa etsiä, vaan menen kohtapuoliin kirjan kanssa peiton alle, niin jaksaa herätä aamulla ajoissa. Tiedä mitä huominen tuo tullessaan. ■