siiv.jpg

EILINEN aamu oli aurinkoinen ja taivas lähes pilvetön, luvattuja sateita ei sitten tullutkaan. Hieman ennen puolta päivää lähdin kaupungille, täydentämään jääkaappia ja nauttimaan kesäisestä päivästä. Kotoa lähtiessä lämpömittari näytti jo 17 plusastetta. Törmäsin kahville mennessä tuttuun rouvaan joka pyysi istumaan seurakseen niin ettei yksin tarvitsisi odotella tuttavaansa joka oli tulossa. Eihän mulla mihinkään kiire ollut, joten jäin seuraksi istumaan. Menikin puoli tuntia ennenkuin tuttava saapui, joten kyllä siinä ehdittiin hyvin kuulumiset vaihtaa. Siitä sitten siirryin ruokaostoksille. Istuksin vielä torin laidalla melkeinpä toiset puoli tuntia, aurinko paistoi ja lämpömittari näytti jo 22 astetta.

KOTIPIHAAN saapuessa oli pari tuttua rouvaa istumassa pihakeinussa ja kun kutsuivat hetkeksi istumaan niin menin sitten. Siinä istuessa taivaanrannalle nousi mustanpuhuva pilvi ja ukkonen alkoi elämöidä. Hetkeä myöhemmin ensimmäiset sadepisarat tipahtelivat joten oli aiheellista siirtyä sisätiloihin.

ILLALLA katsoin Lifen, jostain syystä oli päässyt multa kokonaan unohtumaan kyseinen elokuva. Ihan hyvä leffa. Onneksi ei taida kuitenkaan marsilaisia (tiettävästi) ainakaan vielä täällä olla. Leffan jälkeen painuinkin kirjan kanssa punkkaan.

SADE jatkui edelleen aamulla, joten tästä päivästä tulikin siivouspäivä eilisen sijaan. Tai en mä nyt heti herättyä siivoamaan ryhtynyt vaan ensin piti katso asunto-ohjelmat ja vasta sitten ryhtyä nurkkia puunaamaan. Mattoja ei päässyt tamppaamaan kun vielä sateli joten piti vain imuroida ne. Pari tuntia siihen sain kulumaan mutta onpahan nyt taas siistiä vähäksi aikaa. Ei tosin kovin pölyistä ollutkaan kun kahteen viikkoon en kotona juurikaan ollut. Kyllä sitä silti isompi siivous pitää muutaman kerran kuukaudessa tehdä, vaikka imuri laulaakin viikottain.

ILTAPÄIVÄN lopuilla sade päätti lakata ainakin toviksi ja jopa aurinko kävi pikaisesti näyttäytymässä. Nyt on tosin taas harmaata ja tuulee mutta ei onneksi sada. Huomiselle on luvattu ainakinsadekuuroja, toivottavasti hanat pysyvät sen aikaa kiinni kun kaupungilla pyörähdän. 

VIELÄ ei ole kuulunut kirjan kuvista mitään, mutta onhan tässä koko ilta aikaa ja ensi viikko. Voi olla että viikon loppupuolella olen taas päivän vajaa kaksi vapaamman puolella mutta se selviää tässä tulevan viikon aikana. 

ILLALLA ensin varmaan telkkarin leffa ja ehkä sitten vielä perään toinen. Ellen sitten siirry taas kirjan pariin. ■