vuo.jpg

Aamulla tuli viesti, että siihen erääseen kirjaan, jonka jo luulin olevan painossa, pitää vielä tehdä muutama hienosäätö. Yhden kuvan kokoa pitäisi saada kasvatettua. Selitin (kun puhelimessa oltiin) että leveyssuunnassa kasvattaminen aiheuttaa tekstin juoksemisen eteenpäin, eli seuraavat 5-6 täytyy katsastaa ja muuttaa taittoa tarvittaessa niin että juttu ei juokse yhtään pidemmälle kuin se tällä hetkellä on. Lopputulema kuvan kanssa oli että kasvatan korkeutta sentin verran, kun sellainen pelivara oli, ja tene tiukemman rajauksen kuvalle. Toinen muutos oli kansikuva, josta piti poistaa osa taustaa, muuttaa se läpinäkyväksi niin että kannen pohjaväri näkyy. Tässä vuosien aikana on tottunut siihen että tälläisiäkin toivomuksia voi tulla, joten ei se mitään uutta ollut. Uudet aineistot ovat taas pilvessä odottamassa, josko nyt kelpaisivat jo painoon laitettavaksi.

Posti oli tuonut ilmoituksen, että eräästä tässä kesän aikana tekemästäni kirjasta on nyt omat kappaleet pakettina postissa. En jaksanut enää lähteä kotiin tultua pakettia hakemaan, vaan käyn sen huomenna. Kieltämättä hieman jännittää miltä se näyttää, en nimittäin ennen ole tuollaiseen formaattiin tehnyt. Kyllähän se voi ruudulla jo näyttää hyvälle, mutta lopputulos pitää nähdä. :)

Mitenkähän on huomenna? Alustavasti on luvattu sadekuuroja ja ukkosia, mutta jääkö ne taas lupauksiksi? Kyllä voisi vettä tulla pidemmänkin aikaa eikä rankkasateen muodossa. Se kun ei ilmaa kummoisesti viilennä. Sataisi vaikka huomisen päivän, ei haittaisi. Bussit kulkevat ja sateenvarjojakin löytyy. ■