marie.jpg

AAMULLA pilvipeite repeili sen verran ettei tuntunutkaan niin harmaalta kuin aiemmin. Jollakin tapaa jopa tuntui siltä että kevät antoi pienen ennakkovaroituksen tulostaan. Hetken aikaa sateli luntakin mutta yöllä oli satanut hieman enemmän. Sentin pari ehkä. 

SKANNERI kutsui käyttämään itseään. Irtokuvia oli jonkin verran ja lisäksi oli neljä kirjaa joista piti kuvia skannata. Niitä skannatessa huomasi kuinka suuri merkitys on sillä millaiselle paperille kirja on painettu. Vanhemmista kirjoista joissa paperi ei niin kaikkein laadukkainta ollut, piti lukea kuvat lopullista resoluutiota kaksi kertaa suuremmalla resoluutiolla, niin sai kuvankäsittelyssä rasteria häivytettyä. Ei niistä silti parhaita mahdollisia tullut mutta kelpaavat kyllä tähän julkaisuun. Ja kun tulevat harmaasävyinä eivätkä edes koko sivun kuvina, niin sanoisinko että ihan kelvollisia kuitenkin.

MULLA kun on ajalta miekka ja kirves eräs sähköposti jota käåytän vain ja ainoastaan silloin kun pitää rekisteröityä johonkin nettipalveluun, jonne en halua oikeita sähköpostejani antaa, ja sinne tulee silloin tällöin roskapostiakin. Tänään huvitti Marian/Marien lähettämä viesti. Google kääntäjä oli varmaan tuottanut tuon hieman hilepyttä herättävän tekstin. Kuinkahan mä saisin tehtyä hänestä yrityksen? Oikeastaan en kyllä halua edes tietää.

HUOMENNA olisi uusien kuvien taittoon nostamisen vuoro. Jos saisin perjantaiksi kaikki uudet kuvat paikoilleen, niin olisi kirjan toimittajalla sitten luettavaa kummankin suuntaiseen lentomatkaan, arvelen. Huomenna on taas kokous illalla, äkkiä se aika hurahtaa. Vastahan edellinen kokous oli. Nyt voisin vielä kurkata olisi joku leffa odottamassa katsomistaan. ■