would.jpg

Harmaa ja pilvinen aamu muuttui aurinkoiseksi loppukesän/alkusyksyn päiväksi, joten ei ollut estettä lähteä lenkille. Tuntuipa mukavalta olla taas shortseissa ja t-paidassa eilisen jälkeen. Tällä kertaa en pitänyt lenkillä kiirettä vaan kuljeksin kaikessa rauhassa napsien valokuvan siellä ja toisen täällä. Mä kun en kuvaa mitä tahansa vaan kuvanotolla tulee aina olla tarkoitus, joskus otan kuvituskuvia ja jos enemmän manipulaatiota varten. Josta tulikin mieleeni että viikolla pitäisi käydä kuvaamassa yksi taideteos, josta tulevaan julkaisuun oli tarjolla masentavan talvinen kuva. Taideteos on siis ulkosalla kaikkien katseltavana. Huomenissa lähden jokatapauksessa liikkeelle, joten jos aurinko paistaa voisin matkalla toimistolle napata kuvan teoksesta. Samoin pitäisi käydä kuvaamassa eräs rakennus samaisen kirjan kansikuvaa varten. Ehdotettu kuvaussuunta ei kyllä ole paras mahdollinen sillä siinä kasvaa edessä puita ja pensaita sen verran paljon, että rakennus itse ei pääse esille. Kuvaankin sen useammasta suunnasta jolloin voivat tarkastella kantta useammalla kuvavaihtoehdolla.

Huomenna, jos aikataulu pitää paikkansa, saan lehden viimeisetkin materiaalit. Luulen kyllä että menee tiistaille ellei keskiviikolle asti. Olen onneksi kuitenkin ehtinyt taittaa jo kaiken saamani materiaalin, niin että saadaan lehti painoon vielä tällä viikolla. Sitten pääsen taas historiikin pariin. Tosin sillä nyt ei ole niin kiire kun pääkirjoittaja on viikon reissussa. Ja muutenkin historiikki on jo niin paljon aikataulusta jäljessä.

Pimenneiden iltojen myötä huomasin että olisi ehkä aika päivittää valaistusta. Seikkailin verkkokauppojen sivuilla ja vastaan tuli tarjous josta en halunnut kieltäytyä. Normaalihintaa 100 euroa edukkaammin, ja tarjous oli voimassa enää tänään. Pakkohan se oli tilata. Eikä tarvitse odottaakaan pitkään, toimitus luvattiin 1-2 päivässä. Sähköpostiin oli tullut tarjous kukkasipuleista, ja tarjouksen mukaisia krookuksia en kovin usein ole nähnyt, joten nekin piti tilata. Ja nekin tulivat pelkkien postikulujen hinnalla eli eivät tulleet kalliiksi. Viikolla pitää käydä ostamassa kukkasipulilannoitetta niin saa lannoittaa samalla kun pistää sipulit maahan. Joka syksy olen jotakin koittanut saada pihaan ja penkkiin ja hyvin ovat kasvuun lähteneet. 

Illan päätteeksi katosin vielä elokuvan Would you rather, tällä kertaa tarina alkoi vetää mukaansa melkein heti ja piti otteessaan loppuun asti. Aivan heikkohermoisimmille ei leffaa voi kuitenkaan suositella, sen verran verta ruudulla näkyy..