katu.jpg

LOPPIAINEN on vietetty ja arki alkanut. Kokkailtiin, kuunneltiin musiikkia, leivottiin ja käytiin kävelyllä. Siinä se meidän loppiainen meni. Lauantaina oli mukavasti vähän plussan puolellea, illalla alkoi pakastua ja sunnuntaina olikin seitsemän pakkasastetta. Ja maanantaiaamuna enää taas hädin tuskin pari, ja illalla nollassa.

LÄHDIN loppiaisen vietosta mahdollisimman myöhään, sen verran ajoissa kuitenkin että sain kotiintultua vielä pyykit pestyä. Olisinhan mä ne voinut jättää tiistaillekin mutta en halunnut enää työpäivän jälkeenpyykin kanssa touhuta.

AAMULLA töihin lähtiessä aavistus plussaa ja vettä tihuutti. Kadut eivät enää olleet liukkaita eli sai taas ihan reippaasti edetä. Alkavat taas olla melkein paljaalla asfaltilla.

TÄNÄÄN olikin aamuvuoro ja päivällä aloitettiin niiden uusien hyllyjen asennus. On niissä sen verran osia yhteen soviteltavaksi että ei ainakaan siinä vaiheessa kun lähdin kotiin ollut vielä paikoillaan. En tiedä jatkuiko asentaminen vielä sen jälkeen.

TÖISSÄ tuli mahdollisuus olla neljäskin lauantai tässä kuussa töissä. Työkaveri tarvitsee sen vapaaksi, ja kun puoliso on silloin iltavuorossa niin ihan sama vaikka olisinkin silloin töissä. Täytyy huomenna vielä esimiehen kanssa jutella asiasta. Tuleehan siinä sitten viikolle vapaata.

ULKONA on yli kaksi astetta plussan puolella, mutta ei satele mitään. Ja pitkän ajan ennustekin lupaa että nollan ympärillä pyörittäisiin ainakin melkein kaksi viikkoa. Välillä satelisikin. Mulla on jo pitkän kukkapenkin päältä lumi kaikonnut ja rinnekin alkaa uhkaavasti paljastua. Onneksi maa on kuitenkin vielä niin jäässä ettei ihan vielä tarvitse kukkasipulien puolesta pelätä. Saishan tuohon nyt sataa sellaisen viitisen senttiä lunta, niin talvehtisivat varmemmin.

HUOMENNA aamuvuoroon ja sitten onkin yksi vapaa ja siitä iltavuoroon. Mukavaa että vuoronvaihtojen välissä on yksi vapaapäivä, niin se tuntuu mukavammalta. Samoin on seuraavillakin viikoilla, eli hyvin on pullat uunissa. ■