2soup.jpg

KESKIVIIKON kirjantaitto-operaation katkaisi puhelu, jossa pyydettiin tekaisemaan pikaisesti mainos. Kyseessä oli toinen versio jo aiemmin tehdystä mainoksesta, joten helppoahan se oli kun oli kaikki aineisto valmiina. Tai torstaiaamuksi sitä kaivattiin mutta tein sen samoin tein alta pois. Lähti sitten liikkeelle vielä keskiviikon nimissä. Pakollinen päiväkahvi auringonpaisteessa ja takaisin kirjna pariin.

ILTAPÄIVÄLLÄ iso kassi kainaloon ja suunta kohti Konttia. Tällä kertaa vain jätin kassin lahjoituslaariin ja lähdin saman tien pois. Nyt on kaikki ylimääräinen (toistaiseksi) raivattu pois nurkista. Loppu taitaa olla sellaista että valtaosa pitää ajaa silppurin läpi, tai kiikuttaa suoraan roskiin. Kontista lähtiessä aurinko olikin päättänyt piiloutua pilviverhon taakse, eikä tuntunut aivan niin lämpimältä kuin lähtiessä. Mutta ei sentään pystyyn jäädytty.

KONTISTA matka jatkui suoraan kokoukseen. Valitettavasti se eräs kaikesta mielipiteensä esittävä oli paikalla. Yhden asian käsittely kesti melkein tunnin, mutta onneksi tämä jankkaaja joutui poistumaan omien menojensa johdosta asian käsittelyn ollessa kesken. Muut asiat saatiin käsiteltyä nopeasti, ja kello 18.30 aikaan olin jo taas matkalla kotia kohti. Seuraavaan kokoukseen onkin onneksi kuukausi. Mutta silloin onkin taas vuorossa kokous mallia "kestää ja kestää". Mutta en mä voi muita syyttää kun itse olen itseni sinne mukaan tupannut.

EILISILTANA yritin katsella kauhuelokuvaksi väitettyä rainanpätkää mutta oli niin totaalisen tylsä ja kauhuleffasta se ei ollut kuullutkaan. Oli pakko lopettaa katsominen reilun vartin jälkeen. Siirryin kirjan kanssa peiton alle odottamaan nukkumatin tuloa.

TÄMÄ aamu oli aurinkoinen ja kohtuulllisen raikas kuten aiemmatkin. Tänään aurinko jaksoi killua taivaalla koko sen ajan mikä oli ilmoitettukin, ja sain kirjan korjaukset valmiiksi. Huomenna ajattelin ottaa ne uudet kuvat työn alle ja käsitellä ne valmiiksi, niin että taittovaiheessa ei tarvitse muuta kuin tarvittaessa pienentää. Ennen kotiin suuntaamista käväisin kaupassa hakemassa juureksia, ja kotiin tullessa laitoin kasvissosekeiton tulille. Pilkoin juurekset melkoisen pieniksi niin että kypsyminen nopeutui, mutta kyllä porkkanan ja lantun kypsyminen ottaa aikansa. Aikansa kiehuttuaan juurekset saivat kerman niskaana ja sauvasekoittimella keitto tasaiseksi. Sitten piti odotella että se jäähtyy sen verran että pääsee syömään. Kyllä tuli hyvää, ekaa kertaa tällä reseptillä tein.

AJATTELIN kurkata löytyisikö joku elokuva jonka jaksaisi katsoa loppuun asti. Tosin yksi kirjakin odottaa että lukisin sen loppuun asti, niin että voisin huomenna käydä sen palauttamassa. Katsotaan kuinka käy. ■