lunta.jpg

EIPÄ eilisaamuna olisi pimennysverhoja tarvinnut. Veivatessani sälekaihtimet auki näin kuinka taivas oli vetänyt omat verhonsa kiinni ja lunta tuprutti. Siihen malliin etten pitänyt mitään kiirettä liikkeelle lähdön kanssa. Iltapäivällä sade hellitti joten saatoin lähteä Lidliin. Sen verran sateli kuitenkin edelleen, että en pisintä reittiä sinne viitsinyt lähteä kulkemaan.

KOTIIN päästyä iltapäiväkahvien jälkeen siirryin taittamaan sitä uusinta yllätyskirjaa. Enpä riemusta hihkunut kun kaikki Excel-taulukotkin oli upotettu kuvina Word-dokumenttiin, ja kun tulevan kirjan sivukoko on pienempi kuin alkuperäisen, niin eihän ne tuhruiset kuvat siinä mitenkään katselua kestä. En edes ryhtynyt uudestaan niitä Exceliin tekemään vaan suoraan taitossa, ID:n omalla taulukkotyökalulla. Hidastahan se oli mutta kun vaihtoehtojakaan ei kauheasti ollut. Varsinkin kun tsekkasin aineiston mukana tulleen vakio-ohjeen, valmista pitäisi olla jo 17.3. Tiedossa on taas useampi ilta kirjan parissa, varsinkin kun graafitkin pitää tehdä kaikki uudelleen. Taistelin aikani kirjan parissa ja sitten päätin katsoa pari jaksoa seuraamaani sarjaa, niin että en vallan totaalisesti hermostu siihen kirjaan. Töllötuokion jälkeen tein yhden graafin loppuun ja sitten siirryin punkkaan kirjan seuraan.

EIPÄ ollut tänäkään aamuna tarvetta pimennysverhoille.Yöllä oli tullut lunta enemmältikin ja auraustraktori kävi aamukahvin aikaan ajamassa pyörätien tuossa nurkalla puhtaaksi. Päivällä tein kiepahduksen kaupungilla ja näkyi lunta tulleen ihan tasaisesti ympäri kaupunkia. Taitaa kevät olla lähtenyt karkuteille.

KOTIIN tultua taas se kirja tulille, ja jonkin aikaa kirjaa tehtyäni laitoin pyykkikoneen päälle. Tälle päivälle oli ohjelmassa myös siivous joten sen suoritin sillä aikaa kun pyykit pyörivät koneessa. Ja kun sain siivottua ja pyykit komeroon ja ruokaa kitusiin, niin oli aika palata kirjan pariin. Hemmetin hidasta sen taitto on, en ole edes puolivälissä :(

SÄHKÖPOSTIIN oli tullut viesti eräältä asiakkaalta, tein hänelle yhden isomman ja kiireisemmän työn jo neljä vuotta sitten ja nyt hän kyseli neuvoja ja opastusta seuraavaan tulevaan projektiinsa. Hintojakin olisi pitänyt pystyä antamaan, mutta kun kyseessä on painotuote ja CD, niin eihän niitä voi ilmasta tempoa. Vastailisin sen mitä kykenin, eli kerroin että paino- ja monistuskustannuksista voi pyydellä tarjouksia vasta siinä vaiheessa, kun on selvillä sivumäärät, värillisyys jne. Saapa nähdä onko aikeissa tarjota työtä mulle taitettavaksi. Katsotaan mitä tuleman pitää.

HUOMENNA on aamuvuoro ja pääseekö sitä pikku pakkasessa töihin lampsimaan vai onko taas tulossa lunta taivaan täydeltä? Ja toivottavasti on nyt saatavilla apujoukkoja osaston raivaukseen, niin että saataisiin se homma käyntiin (ja mielellään valmiiksi). Eikä ne myymälänkään projektit siihen yhteen osastoon lopu, siellä on pitkä lista mitä kaikkea kevään aikana pitäisi tehdä. Huomenna olen viisaampi. Ainakin tämän asian suhteen. ■