morn.jpg

AAMULLA pitikin singahtaa ylös sängystä kuin ohjus. Loikoilin vielä venyttelemässä kun ovikello rämisi. Äkkiä kylpytakki niskaan ja ovelle. Oven takana odotti listoittaja. Kaikki uudet ovet on jo vaihdettu ja nyt aloittivat listojen laiton. Ja tietty aamulla kello seitsemän aikaan. Arvelinkin että tämä päivä saattaa olla se jolloin tuo homma alkaa mutta enpä arvannut että niinkin aikaisin. Ihan hyvä silti. Ei tarvitse kotiin tullessa enää katsella niitä jumalattomia rakoja karmien ja seinän välissä. Nyt pitäisi vain päättää että laittaako välioven takaisin vai osaako sitä olla ilman. Tavallaan se oli mukava siinä paikallaan mutta ilmankin sitä kyllä osaa elää. Jääköön mietintään.

ILTAPÄIVÄLLÄ kiersin pitkästä aikaa Lidlin kautta kotiin. Aamun pikku pakkanen piti pintansa edelleen, mutta kun ei taivaalta tullut mitään eikä tuulennutkaan niin mukavahan sieltä kautta oli kiertää. Ostoslistalla oli lähinnä siivousaineita, mutta kun heti ovensuuhun oli laitettu esille esikoita, ja kun ne olivat niin hyvänkuntoisen ja hyvän värisiä, niin sorruin ostamaan kolme olohuoneen pöydälle. 

EILISILTANA innostuin raivaamaan liinavaatekaappia. Siellä oli vino pino pöytäliinoja, tabletteja, pussilakanoita ja verhoja joita en koskaan tule käyttämään. Pöytäliinat, tabletit ja pussilakanat ovat jo edesmenneen rouvashenkilön tuomisia. Toi niitä aina tullessaan, vaikka yritin kuinka kohteliaasti sanoa että entisiäkin on vielä käyttämättä. Lähti sieltä pari hyllyä tyhjäksi ja nyt sain loput liinavaatteet ja pyyhkeet omille hyllyilleen. Ensimmäinen koneellinen niitä on pyörimässä ja toinen on vielä tulossa. Ajattelin jos lauantaina sää suosii niin käväisen viemässä ne Konttiin tai johonkin toiseen lahjoituspisteeseen. Pesemättä niitä en ilkeä viedä. Kyllähän niihin tulee sellainen ummehtunut tuoksu kun pitkään olivat siellä hyllyillä rullattuina.Lauantai-iltana on vuorossa vielä pyykkikoneen pyöritys. Tänä iltana riittää kaksi koneellista, ei nyt sentään yötä myöten pesemään ruveta.

HUOMISAAMU onkin taas melkoinen koettelemus: aamukahvi ja -pala ovat pannassa kun pitää käydä labrassa. Eli vähintään 10 tuntia ravinnotta ennen sinne menoa. Takuuvarmaa on, että kun pääsen sieltä niin suuntaan ensimmäiseksi suosikkikahvilaani parille kupille kahvia ja jotakin suolaista. Ehkä sitten herää taas kunnolla.

TÄNÄÄN on uurastettu siihen malliin, että kunhan saan toisenkin koneellisen pestyä niin sitten on kyllä elokuvan vuoro. Muutama kauhuleffa ainakin näyttää tulleen, joten eiköhän katsottavaa löydy. ■