Eipä tarvinnutkaan ei etsiä grillauspaikkaa, eilen soitteli ex-työkaveri (oltiin aikoinaan saman työnantajan palveluksessa) melkein heti kun olin tämän sulkenut. Kutsui mökille saunomaan. Olin aluksi aikeissa kieltäytyä, sillä aikoinaan ensimmäisellä saunomiskerralla ehdotteli melko suorasukaisesti seksiä. Jotenkin ilmeisesti osasin silloin kohteliaasti kertoa, että hän ei ole (mies)tyyppiäni. Mainitsi kuitenkin siskonsa olevan jo siellä saunaa lämmittämässä ja paistavan iltapalaksi vuohenjuustopizzaa. Tiesin että kaveri ei siskonsa läsnäollessa pahemmin ehdottelisi, vaikka tietääkin sisko tietääkin veljensä olevan satasella homo. (Mulle jokainen saa olla mitä on, ei se multa pois ole).

Sielläpä sitten maaseudun rauhassa odotteli lämmennyt sauna ja siskonsa pihalla. Tuntui hyvälle pitkästä aikaa kävellä ruohikolla paljain jaloin ja nauttia kesän tuoksusta. Sisko pyöräytti pizzapohjataikinan nousemaan ja meni edeltä saunaan. Me äijät höpistiin pihamaalla niitä näitä kunnes oli meidän vuoromme. Kyllä puukiuas ja aito sauna ovat aina sitä jotakin. Kaveri ei onneksi kauaa löylyissä viihdy, joten sain loppuajan heitellä löylyä vähän reippaamminkin.

Tupaan tullessani siellä tuoksuivat vuohenjuusto ja basilika. Ruokajuomana oli omasta kaivosta nostettua vettä. Kaivo on rakennettu lähteensilmään, joten vesi on raikasta ja hyvää. Istuttiin iltaa vuoroin tuvassa ja vuoroin pihalla, ja juotiin iltakahvit ennenkuin suunnattiin takaisin kaupunkiin. Siskonsa jäi mökille vielä sunnuntaihin asti.

Jollakin tapaa pitää korvata saunailta sisaruksille, mutta tätä ex-työkaveria ei kotiini kutsu, sillä silloin hänestä kehkeytyy todellinen maanvaiva - kokemusta on edellisen asunnon aikaan. Tahtoo tulla kylään lähes viikoittain, eikä tahdo lähteä kulumallakaan. Ei siis vierastyyppiä jota ensimmäisenä olisin kotiini kutsumassa.