film.jpg

EI näköjään pitäsi yrittää katsoa hidastempoista elokuva pötköllään. Keskiviikkoiltana kävin pitkälleni ja ryhdyin katsomaan elokuvaa Yken Areenasta. Kyllä mä sitä jonkin pätkän näin mutta kävi vain niin että heräsin seitsemän aikaan torstaiaamuna, telkkari auki ja valot päällä. Ja elokuva jäi tietysti näkemättä. Ei siinä muuta kuin telkkari kiinni ja valot pois ja oikeasti nukkumaan muutamaksi tunniksi. Heräsin sittten kello 10 aikaan kellonsoimiseen.

KUN eilinen oli niin upean aurinkoinen päivä, ei paljon tehnyt mieli olla sisällä. Kävin ensin puolenpäivän aikaan tekemässä kävelylenkin, ja kun tulin pihaan niin kävin hakemassa haravan ja haravoin siime syksynä kaatamieni mäntyjen kasvupaikan vuosikymmenten neulasmatosta. Kyllähän niitä neulasia siinä melkoisen paksu matto olikin. Jätin neulaskasan siihen odottamaan iltaa, että kuskaan ne siitä sitten vielä pois. Pääasia oli että sain mullan siinä esille ja kuivumaan. Ja saattaahan siihen tänä kesänä alkaa vaikka ruohokin kasvaa.

ILLALLA käväisin sitten ennen Euroviisujen semifinaalia kuskaamassa sen neulaskasan pois. Kaksi isoa jätesäkillistä niistä tuli. Onneksi on tuo metsän reuna sen verran lähellä että sai sinne kuljetettua ne. Katsastin semifinaalin, ja kyllä siellä oli melkoisen surkeita esityksiä. En esimerkiksi ymmärrä Ruotsin kappaleen hehkutusta, mutta kaipa sitä taas jotkut Antti Tuisku -fanit hehkuttaa. Laulajan ääni oli melkein korvia riipova, ja samanlaisia kappaleita menee kolmetoista tusinaan. Viisujen jälkeen peiton alle.

TÄNÄÄN oli vielä lämpimämpi kuin eilen. Eilen siirryin shortseihin ja tänään riitti t-paita ja yhythihainen kauluspaita kun liikkeelle lähti. Oli nimittäin ehti aamusta lämmin. Päivän ohjelmassa oli sen kirjan taitto. Siinä oli sen verran paljon muokkaamista vaativaa osuutta - lähinnä A4-kokoisia taulukoita - että koko päivä meni sen kanssa. Kuvat oli onneksi helppo ottaa irti PDF-tiedostosta sitä mukaa kuin tarvitsi, mutta taulukoissa saikin tuhertaa ihan ajan kanssa. Ja pahimmillaan tai parhaimmillaan taulukkotekstin pistekoko piti pudottaa aina kahdeksaan pisteeseen saakka. Sain kuitenkin kahdeksan tunnin intensiivisen aherruksen jälkeen koko opuksen taitettua ja sähköisen vedoksen laitettua eteenpäin. Laitoin saman tien laskunkin eteenpäin, niin onpahan sekin siellä jo käsittelyssä.  Tuon rupeaman jälkeen oli mukava istua torin ihmisvilinää seuraamassa kahvia nauttien. Ei sitä taittoa aloittaessa osannut arvat että koko päivän homma se olisi.

NYT illalla kiikutin jo enimmät roskat pois ettei huomenna lähtiessä tarvitse enää kuin roskapussi viedä. Jattelin katsastaa telkun tarjoaman elokuvan ja sitten alkaakin olla tämä päivä pulkassa.

HUOMISAAMUPÄIVÄLLÄ lomaselle lähtö. Voipi olla että seuraavan kerran käväisen kotona vasta ensi viikon perjantaina kun lauantaiaamuna pitää lähteä sille kuvauskeikalle. Sen verran pitää lomaa keskeyttää. Sunnuntaina jatkuu taas loma, mahdollisesti jopa keskiviikkoon asti, eli melkein puolentoista viikon tauko tiedossa. Saa nähdä ehdinkö/jaksanko siinä yön yli kotona ollessa visiteerata täällä vai meneekö melkein kaksi viikkoa ennen kuin seuraava päivitys tulee. ■