flow.jpg

Tänään kun ei mitään kiireempää ollut, käväisin aamulla puutarhamyymälässä hakemassa multaa ja muutaman kukan siihen penkin päähän. Eilisiltana laskeskelin että 50 litraa ei riitä, joten ostin kaksi säkkiä. Alunperin oli tarkoitus ostaa 4 säkkiä, mutta kun ne on koko kesän tarjouksessa niin ehtiihän sitä myöhemminkin syysistutuksia varten. Ja kyllä siihen vaan upposi 100 litraa multaa, kun oli se toinen reuna niin viettävä pitkältä matkaa. Mutta nyt näyttää hyvälle kun on multaa ihan kunnolla siinä.

Iltapäivällä porukkaa alkoi kasaantua talkoisiin, osa istutti penkkiin ja osa laatikoihin, ja grillikin kuumeni pihalla. Aurinkokin lämmitti ihan kiitettävästi. Siinä on rouvilla kastelemista jos ei taivas vettä kaada. Nyt on kuitenkin saatu letku, ettei tarvitse kastelukannulla kantaa. Mutta eivätpähän nuo näytä valittavan kastelusta ja kitkemisestä, melkein joka päivähän ne käy penkkiä katselemassa.

Kohta voisi katsella jotakin sapuskaa itsellensä, ja sitten ajattelin ottaa sellaiset tunnin parin torkut. Nyt kun on taas niin kuuma, niin ei tahdo nukkumisesta tulla mitään. Ei auta tuulettimetkaan kun ulkona on yhtä lämmin kuin sisällä. Mutta jos kelit tuosta viilenee luvatun 10 astetta, niin alkaa kämppäkin taas vähän viilenemään. Tosin ei tarvitsisi huomisiltana vielä sataa, myrskytä tai ukkostaa, kun pitäisi lähteä vesille. ■