zen.jpg

TÄNÄÄN tuli sitten vihoviimeisetkin aineistot opukseen. Tai kun niitä ei heti aamulla näkynyt niin lähdin kaupungille viemään sen joululahjan ja katsomaan jotakin sapuskaa illaksi. Kotiin tultua oli sähköpostissa loppuaineiston sisältävä viesti, laittelin ne paikoilleen, tekaisin kaksi sähköistä versiota opuksesta ja laitoin menemään eteenpäin. Nyt saa muutaman päivän olla rauhassa näiden hommien kanssa ennenkuin joulun jälkeen on vielä se yksi tänä vuonna tehtävä kirja.

HUOMENNA joulun viettoon, pöydälle olen jo ehtinyt kerätä kaikkea mitä pitää ottaa matkaan. Lääkkeet pitää laittaa vasta aamulla, heti aamutablettien ottamisen jälkeen etteivät unohdu. Viime reissulla jäi pillerit kotiin mutta onneksi en ollut montaa päivää pois, olisi ollut ikävä lähteä hakemaan niitä kesken kaiken.

AAMUSELLA kun oli jättänyt lahjan niin ulos astuessa tulikin lunta taas ihan reippaasti. Tosin tällä kertaa se ei kestänyt kauaa. Mutta melkoista myräkkäähän sitä on luvattu huomiselle. Saapa nähdä kuinka tukossa tiet ovat. Mulla on sen verran kantamuksia etten edes yritä selvitä kävellen vaan pitää turvautua autokyytiin. Huominen päivä kahdestaan ja sunnuntaina sitten valmiiseen joulupöytään. Onneksi siellä ei tarvitse käydä kuin kerran ja muiksi päiviksi onkin varattu arkisempaa ruokaa. Tiistaina sitten johonkin aikaan kaupan kotiin ja joulu on onnellisesti ohi. Sitten saa taas vuoden olla ihan rauhassa. Tai en mä joulua sinänsä inhoa mutta sitä kaikkea hössötystä ja päätöntä vauhkoamista joka valtaa ihmiset aina jo melkein kaksi kuukautta ennen varsinaista joulua.

EILEN olikin vuoden lyhyin päivä. Nyt mennään pienin askelin kohti pidempää päivää, ja toivottavasti myös aurinkoa. Kohta alkaa unohtaa miltä se edes näyttää. Onneksi lunta ei vielä ole metrin kinoksia niin että voisi toivoa varhaista kevättä. Ja sitten pääsee taas kukkakpenkkiin. Kukkamummoa en ole nyt nähnyt kun hänellä oli sukulaisia pidempään kylässä näin joulun edellä ja hän itse lähti joulun viettoon lastensa luokse. Pitää sitten ensi vuonna suunnitella mitä siihen rinteeseen laitettaisiin. Itselle tuossa joku päivä tuli mieleen että 3 - 4 timanttituijaa voisivat olla kivat siinä. Katsotaan keväällä. ■