sini.jpg

 

Nyt ollaan kyllä tyytyväisiä ettei tarvitse olla ulkotöissä. Ei kovin houkuttelevalta vaikuta tuo yli -20°:een pakkanen. Maanantaina tosin piti jonkin aikaa seistä ottamassa uusien tarrojen tietoja (tilaajaa kävi sääli kun yritti tareta pelkissä sisävaatteissa pakkasessa). Olemassa olevat tarrat pitää vaihtaa, kun käyttöön tuli uusi logo ja ukaasi korkeammalta taholta että toimeen on ryhdyttävä. Samaan syssyyn tulee vielä erilaisia Word- ja PowerPoint-pohjia. Niitä vääntäessä menikin sitten tämä päivä.

Huomenissa ei tarvitse miettiä mikä kauppa olisi auki kun melkein kaikki ovat. Tosin ajatuksena on käydä Lidlillä mutta saa nähdä löytyykö intoa lähteä vaeltamaan pakkasessa sinne asti. Toisaalta kun tuolla on nyt pari päivää liikkunut niin kyllä siihen alkaa pikkuhiljaa tottua. Ja ensi viikolla mahdollisesti lämpenee jo reilusti.

Kävin maanantaina moikkaamassa Java-ongelmaista konetta ja hyvin oli toiminut. Sovin että menen perjantaina tekemään isommat päivitykset alta pois kun konttori on tyhjänä. Tärkeintä on nyt kuitenkin estää Win10 valuminen koneeseen. 

Juttelin maanantaina myös maaliskuun Tahkon reissusta, kun mua ei niin kauheasti se viikonlopun ohjelma houkuta. Ajattelin jättäytyä pois. Ja kun koulutus johon olin menossa Tampereelle peruuntui, niin ajattelin josko syksyllä menisin Ouluun samaan koulutukseen. Vois ottaa sellasen hiukan pidemmän viikonlopun, eli lähtis perjantaina ja tulisi pois sunnuntaina, koulutus kun kestää vain lauantain.

Pitkään hiljaisuutta pitänyt asiakaskin otti vaihteeksi yhteyttä. Alustavasti sovittiin tapaaminen sunnuntaille, jolloin hän maksaisi myös aiemmat työt. Sataprosenttisen varmana en kuitenkaan vielä tapaamista pidä, sillä hän saattaa pyörtää mielensä vielä viime hetkillä. Mutta sittenpähän sen näkee.

Ensi viikolla alkaa kunnon arki, ensimmäinen iltakokouskin on jo tiedossa. Ja siitä ne sitten alkavat, melkein kolmen viikon välein tulee olemaan kokouksia. Ensi viikon kokousta tuli jo sen verran pohjustettua, että kun eräs toimikunnan jäsen jättäytynee pois opiskelujensa johdosta, emme välttämättä valitse uutta jäsentä tilalle, koska se ei toisi mitään lisäarvoa. Voisi tulla vain turhautumista puolin ja toisin, koska nyt toimikunnassa on selvä työnjako.

Toinen painofirma lähetti jo tarjouksensa, toisesta ei vielä ole kuulunut. Vaikka epäilemättä tarjouksissa tulee olemaan eroa, tulen ehdottamaan (tod. näk.) kalliimman painotalon valintaa painottaen eritoten laatua. Viime vuonna tuli sen verran laadutonta tavaraa silloisesta painosta, että olisi tehnyt mieli pyytää selvitys miksi jälki oli mitä oli. Mutta siinä vaiheessa työtä oli mahdotonta perua, enkä jaksanut ryhtyä kinastelemaan.

Jos nyt illan päätteeksi katsois vielä jotain töllöstä. ■