lumiv.jpg

YÖLLÄ oli satanut lunta, huomasin aamulla verhoja avatessa. Katot ja maa olivat valkoisia. Viime yönä nukuin huonosti ja vähän, joten sallin itselleni aamulla bussikyydin töihin. Täytyy sitä joskus hemmotella itseään. Ja kun tahtoo tulla viikon mittaan pelkkää työmatkakävelyä 50 km ja siihen kaikki kävely töissä päälle, niin muutaman kerran kuukaudessa varmaan voi bussillakin mennä.

TÖISSÄ oli aamupäivällä sen verran mukavasti porukkaa että pääsin järjestelemään yhden osaston joka odotti jo viime viikon lopulla sitä tehtäväksi, mutta kun silloin ei ehtinyt. Piti sieltä osastolta jokusen kerran juosta avuksi päivän aikana mutta sain kuitenkin sen kuntoon hyvissä ajoin ennen kotiinlähtöä.

KOTIMATKALLA sateli lunta hetkittäin, välillä enemmän välillä vähemmän. Sen verran lämmintä oli kuitenkin vielä että ihan kaikki lumi ei maahan jäänyt. Kotipihan nurmikolla oli säilynyt satanut lumi osittain, ja kyllä hiljaa oli mielissäni että sain ne kukkasipulit maahan viikonloppuna, jos tuollaisia kelejä tulee. En viitsinyt lähteä siivoamaan rinnettä kun keli ei oikein houkutellut, ja viikonlopuksi on taas luvattu lämmintä, joten silloin mulla on lauantai aikaa. Sunnuntaina saatetaan käydä kahvilla puolison kanssa, hänellä kun ei ole taas kuin yksi vapaapäivä viikonloppuna.

ALKOI alkuillasta tehdä mieli  itsetehtyjä sämpylöitä, joten piti tekaista taikina. Kun jääkaapissa oli vielä juustoraasteen loppu niin heitin senkin taikinan sekaan. Nyt on ensimmäinen pellillinen paistettu ja toinen on par'aikaa uunissa. Kohta päästään Netlixin, teen ja uunituoreiden sämpylöiden seuraan.

HUOMENNA on vielä aamuvuoro. Lämpömittarin lukemat alkavat hivuttautua kohti nollaa, aamulla saa olla varovainen töihin kävellessään kun matkalla on alamäkiosuus joka on lehmusten ja vaahteroiden lehtien peitossa, ja ne voivat olla yllättävän liukkaita näillä keleillä. Pitää lähteä hieman aiemmin niin ei tarvitse sillä osuudella satasella painaa. ■