14sydanvd.jpg

PARINA päivänä nyt fillaroinut töihin ja sieltä kotiin. Mukavasti ajoviima viilentää siinä kurvaillessa  mutta perille päästyä tahtoo vain olla kuuma. Ja nyt kun alkaa työpaikkakin kuumenemaan, niin pitää useammin käydä juomassa. Onneksi tänään oli kuitenkin viimeinen työpäivä ennen juhannusta, ja nyt onkin kokonaiset neljä päivää ennenkuin seuraavan kerran menen kaupan avaamaan.

ILTAISIN olen käynyt kukkapenkillä lähempänä yhdeksää vettä roiskuttamassa meidän kasveille. Vaikka tälläkin viikolla joka ilta siellä taisin käydä, niin silti tuntuu että kukat kasvavat päivän aikana ihan hirmuisesti. Erityisesti olen katsellut krassia joka näyttää kasvavan melkein silmissä. Johtuu varmaan siitä että se on nyt omassa kasvulaatikossaan jossa sille on multatilaa, toisin kuin aiempina vuosina kun se tuli istutettua tuijan juurien päälle. Hajuherneissäkin näkyy nuppuja, samoin liljoissa. Liljoista huomasin mielenkiintoisen seikan: kun viime syksynä käänsin sitä pitkää penkkiä jossa liljat aiemmin olivat, niin sieltä löytyneet kynnenkokoiset sipulit heittelin vain sinne rinteeseen. Ja ne olivat juurtuneet ja pukkaavat nyt vartta ja nuppuja. Ei ne näköjään kaivanneet peittelyä.

HUOMENNA lähden puolison luokse, ja palaan sieltä vasta maanantaina. Huomiselle on luvattu kuumempaa kuin tälle päivälle, ja ukkosta sekä sadetta. Saisi kyllä hiukan ukkostaa että tuon ilman hiostavuus vähenisi. Nyt joutuu nukkumaan tuuletin päällä että edes jotenkuten saa unta silmiinsä. ■