Niin on taas yksi työpäivä takana, yksi vielä ja tämän viikon päivät ovat siinä. Uusi työvuorolista oli ilmestynyt seinälle, ja kummastelin että vuoroni ei noudatakaan enää vanhaa kaavaa, vaan ensi ja seuraavalla viikolla menenkin varhennetussa vuorossa. Kävin varmuuden vuoksi kysymässä päälliköltä asti, ja syynä oli se että seuraavallakin viikolla teen edelleen samat aamutehtävät kuin ensi viikollakina. Ja kun kerran olin pomon puheille asti päässyt, esitin kainon toiveen että lomalta palatessa olisin mielelläni aamuvuorossa. Lupasi järjestää näin tapahtuvan.

Kotiinlähtiessä taivas alkoi harmaantua, ja hieman ennen kotipihaa ensimmäiset sadepisarat putoilivat. Niitä tuli sen verran harvakseltaan ettei siinä kastumaan ehtinyt. Oikeastaan hiukan jo odotan kevään/kesän ensimmäistä ukkosta ja kunnon rankkasadetta. Melkoisen kuumasti on aurinko parina päivänä paistanut, ja säätiedotuskin on lupaillut ukkosia, joten ei se aivan poissuljettu mahdollisuus ole etteikö vielä ehtisi ukkostaa.

letter.jpg

Kotioven takana odotti yllätys: ihan oikea kirje! Ei siis lasku vaan kirje! Nimeni ja osoitteeni käsin kirjoitettuna! Pikaisen tarkastelun jälkeen tajusin että sehän oli yrityksestä, josta hain työpaikkaa. Äkkiä kahvit tulille ja muun mainosroskan selaus ja muut kotiintulotoimet.

Nojatuolissa mukavasti istuen kahvikuppi vierellä ja kirje hyppysissä. Hetken piti pitkittää kuoren avaamista: mitä jos vastaus on kyllä? Mitä jos ei? Vatulointi sikseen ja kuori veitsellä nopeasti auki: taitettu A4-arkki. Arkki auki ja oikein päin: "Kiitos mielenkiinnostanne..... Valitettavasti....".  Ensimmäinen reaktio oli kieltämättä "miksi ei?" Pettymyksen ja helpotuksen tunteet vaihtelivat. Siinä hetken istuttuani ja mietittyäni löysin kuitenkin positiivisiakin puolia asiasta: ei tarvitsisi kuluttaa kesäkuun lomaa asuntoa etsien Oulusta, eikä heinäkuussa Tampereelta palattua ryhtyä pakkaamaan ja miettimään muuttokuljetusta. Työ kun olisi alkanut heti elokuun alussa. Vaikka ei tällä kertaa tärpännytkään, tiedän että maailma on vain yksi suuri konttori, josta löytyy työhuone minullekin :)