IMG_20190702_192856.jpg

EILEN ja tänään menin kävellen töihin kun sunnuntaina huomasin jalkalihaksissa että on tullut pyöräiltyä enemmän kuin käveltyä. Niinpä tälle viikolle olen kaavaillut kahta pyöräilypäivää ja muina päivinä kävellen.

SÄÄENNUSTEET ovat luvanneet vettä ja ukkosta ja mutta toistaiseksi ei sen kummemmin ole kumpaakaan ollut. Eilenkin juuri kun saavuin keskustaan alkoi hiukan ripeksiä, ja kun tulin kaupasta ulos, sillä aikaa oli ilmeisesti joku pieni kuuro ollut kun ihmniset seisoivat suojassa. Kadulle mennessä ei kuitenkaan enää satanut. Tänäänkin päivällä mustanpuhuvia pilviä souti taivaalla mutta vettä eivät antaneet. Eräs asiakas kertoi tulleensa viidne kilometrin päästä ja siellä oli tullut vettä ihan kunnolla, eli todella paikallisia ovat kuurot. Nyt tätä kirjoittaessani on taas synkeän mustat pilvet peittämässä taivasta, mutta sen ei vielä tarvitse tarkoittaa sitä että vettäkin tulisi.

EILISILTANA käväisin kastelemassa kukkapenkit, kun useampaan päivään en ollutkaan käynyt eikä niitä luvattuja sateita kuulunut. Siinä oli samalla helppo katsastaa mitä penkkeihin kuuluu, ja krasissakin näkyivät jo ensimmäiset nuput. Pitkin rinnettä on noussut liljoja jotk amyös ovat aloittelemassa kukintaansa ja siemenpusseista kylvetyt kukat ovat myös siinä hilkulla että ensimmäiset nuput tulevat.

PIHAREMONTTI etenee ihan mukavaa vauhtia. Uusi roskakatos on valmis, ja valtaosa pihasta on saanut jo uuden pohjahiekan, reilun parikymmentä senttiä eristettä ja tänä aamuna heräsin siihen kun isommat koneet jyskivät pihalla. Kävin tuossa illanpuolella katsomassa, ja sinne on jo levitetty soraa ja tiivistetty sitä niin että pohjatyöt asfaltointia varten etenevät ihan vauhdikkaasti. Tosin vielä ennen asfalttia sinne pitää vetää uudet sähköt autojen lämmitystolppia ja pihavaloja varten. Tiedä vaikka ennen syyskuun loppua päästäisiin jo kulkemaan taas etupihan kautta.

HETI kun piharemontti valmistuu pitää mennä rakentamaan se kukkapenkki toiseen päähän uudelleen. Näkyy edelleen metsän reunassa olevan tallessa mun sinne laittamat kukkapenkit reunalaudat ja varastossakin taitaa olla parisensataa litraa multaa niin että saadaan sinne se penkki odottamaan ensi kevättä. On sitten kukkamummo I:llä ihan omakin penkki jota hän saa hoitaa.

TÖISSÄ on ollut mukavaa vilskettä ja muutaman päivän on ollut työvuorossa porukka jonka kanssa herja on lentänyt todella hyvin. Aika on mennyt nopeasti ja kotiinlähdön aika on koittanut niin että tuntui melkein siltä että vastahan töihin tultiin. Katkera Kaarina joutui eilisaamuna ylemmän esimiehen puhutteluun niistä jatkuvista myöhästelyistään. Tänä aamuna oli kuulemma tullut ihan ajoissa mutta ruokatauot venyvät vieläkin pidemmiksi kuin esimiehillä, eli vielä on tekemistä. 

TÄNÄÄN mennään taas Netflixin seurassa kun ei ole kiirettä nukkumaan kun huomenna on iltavuoro. Huomisiltana on mentävä hieman aiemmin nukkumaan kun torstaina vaihdan aamuvuoroon, ja iltapäivällä tulee vielä sihteeri firman uuden puhelimen kanssa joka pitää laittaa käyttökuntoon (sähköpostit etc siihen). Ja perjantaina taas iltavuoroon. Ja sitten onkin vapaa viikonloppu. ■

EDIT: juuri kun sain tämän tallennettua ja suljettua ja siirryttyä toisaalle, ensimmäiset pisarat osuivat ikkunalasiin. Toivottavasti puoliso ei kastu kun pääsee reilun tunnin kuluttua töistä ja on fillarilla liikkeellä.