clouds.jpg

MAANANTAI-ILTANA kun alkoi sataa niin sitä riittikin koko yön eikä tuulikaan osoittanut lannistumisen merkkejä. Yöllä heräsin kerran ja kuuntelin kuinka sade takoi ikkunaa. Tiistaiaamuna sade kuitenkin onneksi loppui, ei tarvinnut lähteä bussilla. Sateenvarjo siinä edelleen jatkuvassa puuskittaisessa tuulessa olisi ollut ihan turhaa. Ties vaikka olisin lentänyt Maija Poppasen lailla jonnekin minne en välttämättä ollutkaan menossa.

PÄIVÄLLÄ piti väsätä ensin yksi esite ennenkuin viimeistelin sen uudemman rollupin. Esite oli onneksi vain yksi B5-sivu ja kun kuva-aihekin oli siihen helppo etsiä ja löytää, niin ei siinä kauaa mennyt. Sen jälkeen se rollupin iso kuva käsittelyyn. Mullahan oli valmiina Photoshopin natiivitiedostona oikean kokoinen pohja joten ei tarvinut muuta kuin kasvattaa alkuperäisen kuvan kokoa melkoisen roimasti ennenkuin sain vedettyä sen pohjalle ja pääsin hakemaan oikeaa rajausta sille. Kyllä siinä piti muutama minuutti odottaa kun kuva siirtyi ja väriavaruus vaihtui, mutta sain senkin tehtyä. Taittopohjassa oli valmiiksi tekstit ja muu grafiikka eli isoin homma tässäkin oli kun ID teki siitä PDF-tiedoston. Nyt on molemmat rollupit ja esite tilaajalla katsottavana, mutta vielä ei ole kuulunut mitään. Toivottavasti edes tällä viikolla.

TÄNÄÄN oli lääkärin soittoaika niistä labrakokeista. Kaikki arvot olivat enemmän kuin hyviä, paha kolestrolikin oli tipahtanut arvoon 1,8. Maksa ja munuaiset vat kuulemma todella hyvässä kunnossa. Seuraavaksi kuukauden parin kuluttua vuositarkastukseen, pitää vain muistaa varata aika. Teen sen huomenna tai perjantaina niin ei pääse unohtumaan. Ja kun sitä aikaa ei tarvita aikaisintaan kuin heinäkuun lopussa, niin luulisi silloin jo aikoja olevan. Verikokeessa pitää käydä taas ennen sitä vuosihuoltoa, ja se on taas aamu jolloin ollaan kahvitta.

TEKAISIN sille edellsiltana soittaneelle naishenkilölle Facebook-sivulle kansikuvan ja säätelin sivulta turhia elementtejä pois. Logo pitäsi kehitellä mutta annan sen hautua ennenkuin lähden sen kanssa etemään. Hänen oli tarkoitus soittaa tänään kello 17 aikaan mutta niihin aikoihin tulikin tekstiviesti että sopiiko että soittaa vasta kello 19? No käyhän se. Tästä pikkuhommasta en nyt viitsi veloittaa mitään, mutta sitten kun tekaistaan nettisivut niin pitää jonkinlainen laskukin laittaa. Hän soitteli sitten aika tarkkaan 19 aikaan ja toivoi että FB-sivulle laitetun ajastetun päivityksen julkaisuajankohtaa siirretään pari päivää eteenpäin. Kyseli myös logosta, mutta sanoin että vielä ei ole valmista syntynyt. Pitää huomenissa koittaa saada jotain aikaiseksi. Jonkinlainen malli mulla on jo mielessä mutta katsotaan kehittyykö se lopulliseksi.

EILISILTANA piti katsoa The Handmaid's Talen kolme ensimmäistä jaksoa. Olisihan tuon jo aiemmin nähnyt HBO:lla mutta kun mulla on Netflix tilauksessa niin en viitsi tuota toista ottaa. Ja jotensakin tuntuu siltä että NF:llä on enemmän seurattavaa. Tänään ei muuten ei taidakaan tulla mitään telkkarista joten voisi olla leffan paikka. ■