rainy.jpg

PERJANTAINA oli ennusteen mukaisesti poutaa joten pääsin liikenteeseen. Tai pääsisinhän mä sadepäivinäkin mutta kun tuota sidosta ei turhan takia kannata kastella, muutenkin se tulee vaihdettua päivittäin. Suuntasin siis matkani kirjastoon niin että on iltaisin jotakin lukemista kun asettautuu peiton alle ja rauhoittuu nukahtamista varten. Kirjastosta matka jatkui ruokakauppaan, ja varmuuden vuoksi taas sen verran että kolme päivää pärjää. INyt joutuu muuten jo yöllä ottamaan peiton käyttöön kun yöt ovat sen verran kylmiä ettei huopa riitä, ja mä kun tykkään nukkua ikkuna auki. Tahtoo yöllä olla muuten melkoisen vilakka olo.

LAUANTAIAAMU olikin taas vaihteeksi harmaa, ja tuntui siltä että aina kun selkänsä käänsi niin se ryöpsäytti pikku vesikuuron. Minnekään kauemmaksi ei siis ollut asiaa. Ettei koko päivä olisi mennyt pelkäksi kotona istumiseksi kävin katoksessa istuksimassa, mutta oli sen verran vilakkaa ettei siellä kovin montaa muuta käynyt istumassa. Ehdin kuitenkin muutaman naapurin kanssa ajatuksia vaihtaa ("kun sinua ei ole näkynyt pitkään aikaan..."). Illalla oli vuorossa pyykinpesu, tällä kertaa selvisin yhdellä koneellisella, mutta kyllähän siin yhden illan tarpeiksi oli. 

SUNNUNTAI oli aivan yhtä harmaa kuin lauantaikin. Muutaman sadekuuron muisti tänäänkin ripsauttaa. Huomenna ehkä jo hieman poutaisempaa. Tämä päivä menikin valtaosin telkkaria tuijottaessa, katsottavana on sarja josta vielä on jäljellä kolme osaa ja sitten 15 tunnin katselmus on ohi. Ensi viikolla alkaa varmaan taas elokuvien tuijottaminen.

TELKKARISTA tuli mieleen että Maikkari alkaa taas suoltaa enemmän tai vähemmän sontaa. Tuubi ja Posse ovat sellaista sontaa että niidne katseluun en viitsi uhrata minuuttiakaan, ja pelkäänpä että Game Night on aivan samanlaista roskaa. Pitää kuitenkin katsoa ensimmäinen jakso, josko sillä olisi jotakin mahdollisuuksia mutta pahoin pelkään että siihen ekaan jaksoon se katsominen jääkin.

HUOMENNA on kokous ja onneksi päivällä. Piti tänään kaivella materiaalit valmiiksi kokousta varten, ettei tarvitse aamulla alkaa niitä etsimään. Ennen vuoden vaihdetta olisi hyvä kaivella arkistosta kymmenen vuyoden asiat, kun niitä ensi vuoden puolella tulee tarvitsemaan. Onneksi kuitenkin kaikki ne paperit ovat yhdessä paikassa vaikka eivät välttämättä ihan aikajärjestyksessä, kun aina joskus on joutunut sieltä jotain etsimään. Onhan tässä aikaa vielä useampi kuukausi.

KIRJA joka on ollut työn alla jo pidemmän aikaa, ei ole edistynyt yhtään. Uusia kuvia ei ole tullut. Loppukesällä niitä piti tulla mutta onko sitten unohtunut. En ole vielä viitsinyt häiritä ja kysellä niistä, tietävät varmaan itse parhaiten missä mennään. Onhan se opus sillä mallilla että kun uudet kuvat tulevat, niin aika äkkiä saan se lopulliseen muotoonsa ja sitä kautta oikoluettavaksi, ja samalla pääsen pyytämään painotarjouksen. Valmistuu kun valmistuu. ■