mannyt.jpg

KYLLÄ kannatti odottaa tähän päivään. Aamulla vanha sininen taivas, muutama hassu pilvenlonkare laiskasti lipumassa pitkin taivaankantta ja aurinko paistoi! Oikein kunnolla paistoikin. Päivän agenda oli selvillä: aamukahvi, kauppareissu, männyt nurin, ruoka tulemaan ja lopuksi pyykkikone pyörimään.

AAMUKAHVIA juodessa pähkäilin mitä ihmettä keittiössä tänään loihtisi? Alunperin ajattelin tekaista sellaista riisi-kasvis-papu-tonnikala juttua, mutta tulin kutenkin toisiin ajatuksiin, kun mietin viitsinkö raivausurakan jälkeen ryhtyä kovin monivaiheisia ruokia laittamaan. Niinpä päädyin kiusaukseen, se kun tulee uunissa ihan omia aikojaan. 

KUN olin saanut aamuiset kaksi mukillista kahvia juotua kaikessa rauhassa, oli aika suunnistaa kauppaan. Aurinko paistoi niin kirkkaasti että oli pakko laittaa pitkästä aikaa aurinkolasit, että näki kävellä. Lämmintä oli kolme astetta plussan puolella eli oikein sopiva syksyinen keli. Kaupassa oli helppo edetä hyllyltä toiselle kun tiesi mitä oli hakemassa. Ainoan pettymyksen tuotti paistopiste, kun härkäpapusämpylöitä ei ollut kuin yksi, eikä muita sämpylöitä ollenkaan. Pakko oli ottaa croissant maanantaiaamua varten.

KOTIIN päästyä savottafarkut jalkaan ja huonommat lenkkarit, jotka ovat vain noita pihahommia varten, ja sahan ja istuinalustan kanssa kohti odottavia mäntyjä. Tai männynrankoja. Nyt oli mukava sahailla niitä kun sai laittaa istuinalustan polvien alle, oli paljon mukavampi työasento. Välillä piti jopa istua siellä rankojen juurella, kun se oli helpoin asento päästä sahaamaan niitä poikki. Ja olihan niissä vartta, parhaimmillaan kaksimetrisiä rankoja kuivia oksia matkaltaan täynnä, ja päässä pieni neulastupsu. Sahaukseen lähtiessä arvelin että tunnissa saan kaikki nurin, ja kun pidin pari pientä taukoa niin tunti meni sahaukseen. Sitten piti vielä raahata ne kaikki rangat metsän syrjään maatumaan. Vaikka aurinko paistokin aloittaessani homman, niin melkolailla pimeää oli kun lopetin. Äkkiä se laskee tähän aikaan vuodesta. Ei kuitenkaan niin pimeää ettenkö olisi nähnyt kaikkia roskia pois siivota.

KOTONA sahauskamppeet pyykkikassiin ja puolen tunnin pitkällään olo. Sen verran piti huilata rupeaman jälkeen. Sitten väsäsin kiusauksen uuniin ja laitoin ensimmäisen koneellisen pyykkiä pyörimään. Toinen odottaa vielä vuoroaan. Kiusaus alkaa olla kohta valmista, ja samoin ensimmäinen koneellinen, eli sopivasti voin laittaa koneen uudelleen pyröimään ja sitten syödä.

EILISILTANA en ryhtynytkään etsimään elokuvaa katsottavaksi vaan ryhdyin työstämään sitä sarjakuvaa. Sen verran tein töitä sen kanssa että sain yhden A4-sivun valmiiksi ja toisellekin sivulle kolmen ruudun taustan. Tuossa pyykkikoneen pyöriessä jatkoin tätä toista sivua, vielä kahden ruudun tausta ja sitten vain henkilöt paikoilleen.

TAISIN saada raitisilmamyrkytyksen siellä ryteikön juuressa. Ainakin sellaista tuntuu että ulkona oltaisiin oltu ahertamassa jotakin. Tosin iltapäiväkahvit jäivät väliin kun olin sahurina, enkä sitten viitsinyt enää laittaa kun tulin sisään. Jospa mä piristyisin kun laitan kahvit kunhan saan syötyä ja pyykit pestyä. Onko sitten telkkarin tuijotusilta vai jatkuuko sarjakuvan tekeminen, jää vielä nähtäväksi. ■

EDIT: nyt sataakin taas vettä, ja sadetta on luvattu huomiselle aina alkuiltaan asti. Oikeaan aikaan olin raivaamassa. Nyt pyörii kakkoskoneellinen ja seuraavaksi kiusausta kitusiin :)