snow.jpg

LUNTA nimittäin. Joka päivä ja yö on tupruttanut lisää, ja aina aamulla herännyt siihen kun aurauskalusto on kilistellut tuossa kävelykadulla. Taitaa tunkea koko talven lumet näin helmikuussa.

EILEN oli viimeinen neljän lauantain jakso, nyt on pari viikonloppua niin että on molemmat päivät vapaana. Onhan sitä odotettukin. Viikolla asiakkaat poistuivat myymälästä mukavasti jopa ennen sulkemisaikaa, mutta eilen ensimmäiset olivat oven takana kuikuilemassa jo kymmenen  minuuttia ennen avaamisaikaa. Ja vastaavasti eivät tahtoneet lähteä millään pois vaan viimeiset ostokset lyötiin kassaan kymmenisen minuuttia sulkemisajan jälkeen. Pääsin sitten lopultakin tyhjentämään kassat.

KUN se kotiinlähtö venahti eilen niin päätin poiketa samalla vaivalla ruokakauppaan ja ostaa tarpeet sunnuntaita varten. Kotiin pääsin sitten hiukan myöhemmin ja kahvien jälkeen piti olla olla tunti pitkällään kun niin paljon päivän aikana sai kävellä.

ILLALLA huomasin vahingossa että Doctor Whon uusi kausi oli alkanut TV2:lla ja tietty Areenassa. Kurkkasin nimittäin vaihteeksi Areenaan olisiko siellä mitään englantilaista komediaa. Telkkarin kanavia en iltaisin pahemmin katsele, ja siksipä tuon sarjan jatkuminen oli mennyt totaalisesti ohi. Niinpä eilisiltana olikin melkoinen maraton kun katsoin kaikki viisi jaksoa putkeen. Sen jälkeen passasikin jo käydä peiton alle.

TÄNÄ aamuna aurauskalusto kolisteli taas, eli lunta oli tullut yöllä. Mun heräämisaikaan oli jo vajaan asteen verran plussan puolella ja sankka sumu oli taas peittänyt maiseman.

PERINTEISEEN tapaan kun meillä oli vain tämä sunnuntai yhteistä aikaa, niin suuntasin kaupungille ja tehtiin perinteinen kirpparikierros ja käytiin kahvilla. Nyt olikin tarjolla omenapiirakkaa jossa oikeasti oli oikeaa omenaa ja muutaman sentin paksuinen kerros, eikä mitään paria hassua viipaletta paksun pohjan päällä. Oli kyllä hyvää. Kiepahdettiin parissa kaupassa vielä sen jälkeen ja sitten saattelin puolisoni bussiin ja suuntasin itse vielä markettiin hakemaan eväitä huomiselle ja koko alkuviikolle, ja sunnuntain sapuskaan vielä lisämaustetta.

LÄMPÖTILAN ollessa plussan puolella tarjosi taivas vuoron perään vettä, räntää ja lunta. Ei tiennyt kaupasta ulos tullessa mitä taivaalta oli tulossa.

KOTIIN päästyä pistin pyykkikoneen pyörimään ja sen jälkeen keittiöön. Kun ei taas mielikuvitus muuhun riittänyty niin väsäsin makkarakiusauksen uuniin, mutta tuunasin sitä sen verran että laitoin mozzarellaraastetta ja pussillisen Tex Mex -maustesekoitusta sekaan. Tuolla se nyt muhii uunissa, ja valmistuu samaan aikaan kuin pyykitkin. Kunhan saan pyykit pois niin pääsen syömään, ja näen että onnistuiko tämänkertainen kiusauksen tuunaus vai saako jäädä viimeiseksi.

HUOMISESTA keskiviikkoon on iltavuoroa, ja sitten on yhden päivän vapaa ja sitten päivä töitä ja vapaa viikonloppu. Lauantaina pitkästä aikaa kiertelemään muita kauppoja, käväisen varmaan Lidlillä ja iltapäivällä vielä siivous.

SIIHEN uusimpaan kirjaan tulee loput tekstit vasta parin viikon kuluttua toimittajan muiden kiireiden vuoksi, joten sunnuntaina saa A) nukkua pitkään ja B) olla tekemättä mitään. Tai todennäköisesti kokkaan jotain kun seuraavakin viikko on taas enemmän iltavuoroa kuin aamua. Mutta mennään ensin tuleva viikko ja murehditaan tulevaa vasta sitten. ■