kahvi.jpg

Viime yönä oli melkoisia tuulenpuuskia ja välillä tuntui siltä että sataa vaakatasossa ikkunaan. Aamulla tuuli oli kuitenkin tyyntynyt ja sadekin heikennyt, ei tarvinnut varjoa kun pysäkille käveli lyhyen matkan.

Aamupäivällä käväisin konditoriassa hakemassa hieman parempaa tarjottavaa kahvin kanssa, kun kirjojen hakija oli tulossa. Tuli jälleen kerran täsmällisesti. Tiputtelin kahvit, ja juotiin ne mustaherukka-kinuski-kakkupalojen kanssa. Samalla juteltiin vielä projektista ja vähän muustakin. SItten kirjoittaja jo halusi nähdä valmiit opukset. Kyllä huomasi että hän oli tyytyväinen kirjaansa, ja sen että projekti saatiin onnellisesti päätökseen. Pakkasin kirjat firman kassiin ja kerroin että tulen heinäkuussa katsomaan miltä uusi projekti näyttää valmistuneena. Illemmalla tuli vielä kirjoittajalta sähköpostia: On taivallinen olo. Vähän uskomatonkin. Olet ollut hyvä tuki ja turva, vaikka mun tunnemyllerrykset tekivät välillä kuperkeikkoja. Hellästi potkaisit aina eteenpäin ja pääsimme onnellisesti maaliin. Kahvikeskustelussa kun tuli ilmi seikkoja, joista kirjassa ei puhuta mitään, ja ne jäävät minun ja kirjoittajan välisiksi.

Iltapäivällä tuli FB:ssa eräältä kaverilta viesti että DNA on töpeksinyt ja perii nyt kerralla vähän isompaa summaa. Useampi puhelu ja sähköposti oli pitänyt laittaa aisan selvittämiseksi, ja kuulemma kuluttaja-asiamieskin oli kiinnostunut kuulemaan kuinka DNA aikoo asian hoitaa. Perjantaina ilmeisesti tietää enemmän.

Huomenna pitää hakea risteilykutsut ja laittaa ne kuoriin ja postiin päivän päätteeksi. Alustavasti on lupailtu kuivempaa keliä, eli josko pääsisi kuivempana huomenna liikkumaan. 

Toisen kirjan tekijä laittoi tekstiviestin että lasku on maksettu. Mielenkiintoista huomata kuinka yksityiset maksavat laskunsa nopeasti ja ajallaan, mutta mitä isompi firma, sitä hitaammin maksut toimeenpannaan. Saa nyt nähdä kuinka käy yhden laskun, joka pitäisi perjantaina näkyä tilillä. Näkyykö vai siirtyykö toukokuun puoliväliin? 

Huomenna pitää muistaa myös taas uusien salasanojen generointi. Ja samalla ilmoittaa sillekin taholle että ensi viikolla ei tapahdu työrintamalla mitään. Ensi viikko on taas vieroitusta sosiaalisesta mediasta ja osin tietokoneestakin, tsekkaan sähköpostit puhelimella. Tekee oikeasti hyvää joskus ottaa enemmän tai vähemmän etäisyyttä koneeseen ja nettiin. ■