hanskat.jpg

AAMULLA olikin pakkasta -2 astetta eli shortsit sivat jäädä vaatehuoneeseen. Tai jos mun ei olisi tarvinnut kun käydä lähikaupassa niin kai mä sinne olisin shortseissa lähtenyt. Kävelymatkaa oli kuitenkin puolen tunnin verran joten päätin alistua luonnon edessä ja laittaa pidempilahkeista jalkaan.

TOSIN ennenkuin lähdin liikkeelle tamppasin matot ja jätin ne ulos tuulettumaan sekä nostin mööpelit pois lattialta niin että takaisin tullessa on pakko ryhtyä siivoamaan. Koska tämän päivän ostoslistalle kuului muutakin kuin jääkaapin täytettä niin suuntasin kulkuni ensiksi hakemaan tarvikkeita rinteessä operointiin. Oksasakset olivat tarjouksessa joten sujahtivat ostoskoriin, ruususta pitää leikata pari kuivaa oksaa pois. Ja saahan noilla viiruhelpinkin sitten siistittyä maan tasalle kun se aika tulee. Sitten piti etsiä sopivat käsineet mullassa möyrimistä varten. Siniset muovikäsineet maksoivat alle neljä euroa ja tuntuvat sen verran paksuilta että kyllä niillä mullassa voi möyriä. Jouduin myyjältä kysymään kukkatikkuja, ja olihan niitä siellä. Ei tarvitse askarteluliikkeestä lähteä ostamaan kalliita puurimoja. Vielä rautalankaa ja kaikki tarvittava kyseisestä liikkeestä oli kasassa.

KOTIA päin mutta ruokakaupan kautta. Mukava ilma oli kävellä, aurinko paistoi ja lämpötilakin jaksoi kohota seitsemään plusasteeseen, eli mukavan lämmintä syyskuun viimeisiksi päiviksi. Pihassa kiersin katsastamassa kukkapenkit, oliko pakkanen ehtinyt puraista. Oli se, daaliat ja krassi kertoivat että eivät olleet kokeneet viime yön pakkasta hipiälleen sopivaksi, ja olivat enemmän tai vähemmän alaspäin. Ruiskukat, orvokit, punapellava, leijonankita eivät vielä olleet kärsineet. Tulevanakin yönä pitäisi kai olla pakkasta, muistelen. Joko huomenna tai maanantaina "joutuu" rinteen kimppuun?

KOTONA ostokset paikoilleen ja siivoamaan. Helppo oli siihen puuhaan ryhtyä kun matot olivat jo ulkona ja kalusteet siirretty niin että pääsee imuroimaan. Reilu tunti ja kämppä oli siisti. Saatuani matot sisälle taivas tummeni äkkiä ja melkoinen sadekuuro. Ei se tosin kauaa kestänyt mutta satoi sitten senkin edestä. Onneksi ehdin hakea matot.

PUOLISO soitteli että joudumme siirtämään loman aloitusta tiistaille kun maanantain ohjelmaan tuli hänelle muutoksia. No eipä sille mitään voi. Jäähän siihen useampi päivä kuitenkin. Tosin mun pitää lauantaina olla jo päivällä kotona kun alkuillan ohjelmaan kuuluu meno kaupungin vastaanotolle.

RAUTALANKAA ja kukkatikkuja ostin, sillä tarkoitus on tekaista säleikön tapainen sen krassilaatikon reunaan. On sitten niiden helpompi lähteä kasvamaan kohti korkeuksia. Saapa nähdä vieläkö iltapuhteiksi sellaisen väsään, voisi sitten huomenna käydä laittamassa paikoilleen. ■