tie.jpg

WANHUS on pääsääntöisesti pysytellyt kotinurkilla kun kerran niin on kehoitettu. Lähinnä käynyt pihalla istumassa penkillä, ja nähnyt ja jutellut muutaman naapurin kanssa niin että sosiaalinen kanssakäyminen ei sentään ihan nollassa ole.

TÄNÄÄN piti käydä isommalla kaupalla hakemassa täydennystä kaappeihin. Hyvin löytyy kaupasta tavaraa, ja huomista varten Wanhus osti hernekeiton ainekset. Nyt on aikaa keitellä, paistella ja tehdä vaikka mitä.

KAUPUNKIIN päin kävellessä huomasi kyllä että hiljaista on. Eipä kovin montaa vastaantulijaa ollut. Ja sama se oli keskustassakin. Tyhjänä ammottivat kadut ja liikkeet, ja kaikessa rauhassa sai istua kevätauringossa kun ei tullut kukaan tupakkaa eikä euroa pummimaan. Minnehän kaikki ne resupekat ovat nyt menneet, kadonnete tai viety? Eipä näkynyt näitä kaljakassien kanssa kulkijoita ainuttakaan.

PUOLISON kanssa pidetään yhteyttä videopuheluilla, ja torstaina käydään kahvilla kaupungilla. Oli ulkonaliikkumiskielto tai ei, sen verran sitä uhmataan. Ja pitää mun käydä hakemassa lääkkeet apteekista, niin että siinä on syytä käydä keskustassa asti.

JUTTELIN päivällä (Messengerillä, en face-to-face) erään nyt entisen työkaverin kanssa joka vielä on töissä siellä samassa paikassa missä itsekin olin. Ilmeisesti kaavailevat että putiikki menisi kiinni. Maanantaina on kuulemma palaveri asiasta. Mun pitää saada se työtotodistus ja palkkatodistus sieltä kuun vaihteeseen mennessä, ja kaveri kehoitti käymään heti alkuviikosta. Niinpä huomisen ohjelmassa onkin sinne tallustelu ja niiden papereiden kysyminen. Ei muuten mutta kun liitto ei maksa mitään ennenkuin saan palkkatodistuksen (syystä tai toisesta liitto ei käytä tulorekisteriä). Huomiselle on luvattu lämmintä ja aurinkoista joten kelpaahan siellä kulkea.

NYT huomaa kuinka nämä poikkeusolot vaikeuttavat jokapäiväistäö elämää. Toki kauppaan pääsee mutta kun pitää vältellä sosiaalisia kontakteja, tai ainakin minimoida ne, ja kun kirjastotkin ovat kiinni niin ei saa edes luettavaa. Aina toki voin lainata sähköisen kirjan mutta ei se ole samanlaista kuin painetun kirjan lukeminen. Ajattelin jos huomenna joku kirpputori on vielä auki, niin voisin käydä katsomassa olisiko siellä mitään luettavaksi kelpaavaa. Tosin mä en ryhdy maksamaan neljää viittä euroa jostakin romaanista, kun niitä löytyy eurollakin kun jaksaa etsiä. Vähän epäselvästi on Kontti ilmoittanut onko se auki vai ei, joten sinnepäin en sitten viitsi edes lähteä.

NYT on sitten aikaa siivota vaatehuone. Sinne kun on taas ehtinyt kertyä turhankin paljon tavaraa. Tulee pidettyä sitä jonkinlaisena varastona. Tällä viikolla saa taas iso luuta lakaista siellä, ja tavaraa lähtee joko roskiin, roskakatokseen edelleen kierrätettäväksi tai sitten säkkiin odottamaan että pääsee lahjoittamaan ne kierrätykseen. Samoin voisin siivota arkistokaapit, niissäkin on kaikenlaista tarpeetonta paperia. Ne tosin pitää kierrättää silppurin kautta.

KELIT ovat olleet aurinkoisen keväiset. Päivällä melkein viisi astetta plussan puolella ja yöllä viitisen pakkasastetta, eli melkoisesti vaihtelee jo. Kiersin eilen kurkkaamassa kukkapenkkiä (pitäisi nyt kun maa on vielä jäässä käydä leikkaamassa viime kesän kukkien varret maan tasalle) ja niin vaan olivat ensimmäiset narsissit jo työntäneet varttansa esiin. Ja nämä ovat vielä niitä ruukkunarsisseja joita sain viime vuonna tutulta kauppiaalta kun jäivät myymättä. Saa nähdä kuinka pieniksi ne jää, mutta jos kukkivat niin sekin riittää. ■