book2.jpg

AAMULLA oli taas ilo herätä auringonpaisteeseen ja pikkupakkaseen, pari astetta nollan alapuolella. Aamupalaa nauttiessa pohdiskelin työn alla olevaa kirjaa ja jollakin tapaa laittamani harmaat taustat häiritsivät. Ajattelin kokeilla tasaisen väripinnan tilalle kevyesti teksturoitua taustaa. Menihän siinä jokunen hetki ennenkuin sain tekstuurin mieleisekseni, niin ettei ollut liian selkeästi erottuva. Sähköpostiin oli tullut kirjaan tuleva yksi puuttunut kuva, joten otin kirjan auki taittoon ja vaihdoin taustoiksi tekemäni tekstuurit. Kieltämättä miellytti silmää enemmän tämä ratkaisu. Lisäsin sen puuttuneen kuvan, korjasin pari virhettä jotka olin onnistunut tekemään (pari nimeä oli vaihtanut paikkaa) ja laitoin uuden PDF:n tekijöille nähtäväksi. Tuli viestiä että katsastavat huomisen aikana tämän version.

KUN kaupasta ei juuri mitään tarvinnut. riitti että käväisin lähikaupassa hakemassa ne pienet ostokset. Kaupasta tullessa soittelin kirjapainoon jossa kirja tehdään. Paino onkin sen verran kaukana ettei siellä pääse paikan päällä käymään (tai pääsee jos viitsii matkustaa muutaman sata kilometriä). Lähinnä halusin tietää kuinka paljon mun pitää varata marginaaleja ylivetoa varten. Pyysivät josko saisin pikaisesti kannesta vaikka vain keskeneräisen version nähtäväksi niin voisivat alkaa tehdä sitä varten alustavia asetteluja. Lupasin että tänään tai huomenna tulee tiedosto. Koska mulla olit tiedossa kannen ulkoasu ja kaikki tarvittavat tiedostot (tällä erää) päätin ryhtyä tekemään kantta. Siinä piti tehdä kolme eri pohjaa kun vasemmalle ja oikealle sivulle tuli ylivetoa varten varattu alue eri puolille. Kansi on nyt joko valmis tai sitten siihen pitää lisätä yksi logo. Vielä ei ole tietoa onko logoa lupa käyttää vai ei. Jätän logon pois jos selvää vahvistusta ei tule. Laitoin kannen aineiston menemään painoon niin pääsevät aloittelemaan. 

SÄHKÖPOSTISSA olikin taas viestiä koskien sitä edelleen työn alla olevaa isompaa kirjaa. Olisi taas tulossa lisää kuvia. Sovittiin että neljän jälkeen nähdään ja tehdään vaihtokauppa: mä saan uusia kuvia ja annan jo skannatut kuvat pois. Uusia kuvia olikin melkoinen rykelmä, huoletta voi varata yhden päivän niiden skannaukseen ja jonkinasteiseen käsittelyyn. Ja vielä on tulossa uusia kuvia loppuviikosta. Eli tämä satsi pitää saada skannattua alta pois ennenkuin annan luvan tuoda uusia. Mutta jos huomenissa saisin tuon aiemman julkaisun painoon niin voisin ainakin pariksi päiväksi keskittyä tähän kuvasatsiin. Ja yksi kirja on edelleen odottamassa aineistoa, eivät näköjään ole vieläkään saaneet hiottua aineistoa valmiiksi. Täytyy vaan toivoa ettei taas tule vielä ennen vuoden loppua kirjoja joiden projektirahoitus loppuu vuoden vaihteessa. Yleensä tahtovat herätä viime tingassa teettämään niitä.

HUOMENNA isommalle kaupalle hankkimaan jääkaappiin täydennystä, ja kahvia. Muun voi unohtaa mutta sitä ei. Kaupunkikierroksen jälkeen sitten skannerin viereen istumaan. En usko että huomenna ehdin kaikkia skannaamaan eli keskiviikkona sama homma jatkuu. Taidan jättää kakkoskoneen esille skannerin kanssa jos uusia kuvia tulee jo viikonlopuksi. Tosin vielä on hiukan auki olenko kotona vai muualla viikonloppuna mutta eiköhän tuo sitten selviä. ■